Norges Fotballforbund

Rekordhøye inntekter i Eliteserien og OBOS-ligaen

Del

Eliteserien og OBOS-ligaens driftsinntekter nærmer seg rekordhøye 1,8 milliarder. Etter inntekter fra salg av spillere viser resultatet et overskudd på 80 millioner.

- Toppklubbene i Norge viser at de evner å sette tæring etter næring. Etter at vi innførte det finansielle oppfølgingssystemet i 2009 har vi sett en veldig positiv utvikling i norsk fotballøkonomi. Klubbene er forsiktige med å ta risiko og vurderer investeringer godt før de tar valg. Nå har vi også innført det finansielle oppfølgingssystemet i PostNord-ligaen. Her har vi en jobb å gjøre med enkelte klubber. Men jeg er sikker på at vi vil se en god utvikling mot målet om å få flest mulig over på bærekraftig drift også her de neste årene, sier klubblisensansvarlig Rune Nordhaug.

Tromsø i Eliteserien, og HamKam, Jerv, Nest-Sotra, Sandnes Ulf og Strømmen i OBOS-ligaen havnet i rød kategori etter å ha rapportert 2017-regnskapet. I Toppserien havnet Røa i rød kategori, mens resten av klubbene ligger i gul og grønn kategori.

PostNord-ligaen har sju klubber i rød kategori. Dette er Hønefoss, Mjølner, Moss, Nybergsund, Raufoss, Nardo og Skeid. Disse klubbene vil bli pålagt å utarbeide handlingsplaner for å justere sin økonomiske drift.

- Med de gode resultatetene det finansielle oppfølgingssystemet har gitt i toppdivisjonene på herre- og kvinnesiden, ser jeg nå frem til at vi også skal få dette implementert på en god måte i PostNord-ligaen. Selv om kategoriseringen viser at vi ligger jevnt over i gul og grønn sone, så er det ikke mulig for klubbene å hvile. Den daglige driften, de mange vurderingene som gjøres, må alle ha økonomi i fokus for å opprettholde en bærekraftig økonomi. Jeg har sagt det før, men gjentar det gjerne: Det er de klubbene som tar seg tid til å bygge stein på stein både sportslig og økonomisk som oftest har suksess over tid, sier fotballpresident Terje Svendsen.

På kvinnesiden er tallene også samlet sett positive. Toppserien hadde en totalomsetning på 152 millioner med et overskudd på 6,5 millioner.

Rosenborg, Molde, Sarpsborg 08, Lillestrøm og Strømsgodset ble innvilget UEFA-lisens for deltagelse i UEFAs konkurranser i 2018/19. Strømsgodset har ikke behov for lisensen da de ikke er sportslig kvalifisert til UEFAs klubbkonkurranser.

Tromsø, Jerv, Nest-Sotra, Sandnes Ulf, Strømmen, HamKam og Røa er pålagt av klubblisensnemnda å lage handlingsplaner etter å ha rapportert i rød kategori i det finansielle oppfølgingssystemet.

Se hele presentasjonen i vedlegg. 

Kontakter

Dokumenter

Om Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund
Norges Fotballforbund
Sognsveien 75 J
Oslo

04420https://www.fotball.no