Q-Meieriene

Q-Meieriene samarbeider med unge entreprenører

Del

Matsvinn er en økende miljø- og samfunnsutfordring. På oppdrag fra Q-Meieriene har Ungt Entreprenørskap arrangert innovasjonscamper hvor skolelever jobber sammen i grupper for å komme opp med nye innovative måter å redusere matsvinn på.

Matsvinn er en økende miljø- og samfunnsutfordring. På oppdrag fra Q-Meieriene har Ungt Entreprenørskap arrangert innovasjonscamper hvor skolelever jobber sammen i grupper for å komme opp med nye innovative måter å redusere matsvinn på.

I snitt kaster hver person 46,3 kilo mat i løpet av et år. Det tilsvarer hver femte handlepose med mat! Melk er en av matvaregruppene med høyt svinn. 19 prosent av befolkningen oppgir at de ukentlig kaster melk eller fløte.

Eureka-opplevelse

Q-sjefen Bent Myrdahl mener det er det viktig og lærerikt for Q-Meieriene å gå sammen med Ungt Entreprenørskap for å finne løsninger som kan redusere melkesvinnet.

- Undersøkelsen om melkesvinn har gitt oss en eureka-opplevelse, og vi vil være med å gjøre noe med denne kjempeutfordringen. Derfor er det veldig inspirerende å samarbeide med Ungt Entreprenørskap om å finne nye måter å bekjempe matsvinn på, sier Q-sjefen Myrdahl.

Gruppearbeid på en av campene i Bergen

I følge Q-sjefen har også det lille utfordremeieriet mye å gå på i kampen mot matsvinn.- Vi er heldige som i vår posisjon er små og fleksible slik at vi kan snu oss fort rundt og endre ting som vi ikke er fornøyd med. I tillegg er vi et ungt selskap som ikke lider av tunge prosesser, sier han.

Innovasjonscamp med skoleelever

Ungt Entreprenørskap har lang erfaring fra camper med ungdom. Innovasjonscamp stimulerer til økt kreativitet, bedre samarbeid og det styrker motet til å prøve og feile.

- Innovatører trengs overalt i samfunnet. Derfor er det viktig at kreativitet gjennomsyrer utdanningen og inngår i den kompetansen unge har med seg når de skal bli arbeidstakere eller jobbskapere. Sammen med Q-Meieriene setter vi kreativitet på timeplanen, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.


Adm.dir i Ungt Entrepenørskap Anne Kathrine Slungård

Q-sjefen er enig i at dette er et samarbeid som passer perfekt og han peker på at Q-Meieriene har basert hele sin eksistens på kreativitet og viljen til å prøve og feile - om og om igjen.

Unge entreprenører på melkekartongen

- Vi har stor tro på at elevene skal hjelpe oss med å finne nye måter å redusere matsvinn på. Vi brenner for unge innovatører, og hva er da mer naturlig enn å løse en slik miljøutfordring sammen med Ungt Entreprenørskap, sier Bjarte Arnesen, produktsjef for melk i Q-Meieriene.

Noen av forslagene til elevene vil bli presentert på melkekartongene i høst. Blant annet vil du se en innovativ løsning med melkeautomat og termoflaske, en kjølepose som holder melken kald under frokosten og en fremtidsrettet holdbarhetsmåler som viser den faktiske holdbarheten på melken.

- Det er veldig bra hvis vi kan formidle det nytenkende arbeidet fra unge innovatører. De tar for seg et viktig miljøspørsmål og denne må bevisstgjøringen knyttet til matsvinn kommer inn i de norske hjem via melkekartongen. Vi har fått mange gode innspill til forbedringer fra de unge innovatørene, sier Arnesen.

Se mer på Q-Meieriene.no

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsdekkende organisasjon som jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Når elevene samarbeider med arbeids- og næringsliv, får de jobbe med reelle problemstillinger og de får praktisere teorien de lærer på skolen. 

Nøkkelord

Om Q-Meieriene

Q-Meieriene
Q-Meieriene
Sandbrekkveien
5224 Nesttun

+47 55 10 00 00http://www.q-meieriene.no

I Q-Meieriene er forbruker sjefen! Sammen med forbruker skaper vi de beste smaksopplevelsene og de smarteste løsningene. Q-Meieriene eies av Kavlifondet, som deler ut midler til allmennyttige formål innenfor forskning, kultur og humanitært arbeid.

Følg saker fra Q-Meieriene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Q-Meieriene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Q-Meieriene

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom