Plan International Norge

Podkast fra Plan: Nicaraguas voldtatte døtre

Del

Hvordan føles det å være et barn som får barn? I Nicaragua blir en av tre jenter gravide før de fyller atten. I Plan International Norges første podkast møter du blant annet den 14 år gamle alenemoren Marta og 17 årige Celeste som ble gravid etter en voldtekt.

Podkasten «Plans Verden» setter søkelys på situasjonen for unge mennesker i ulike deler av verden i dag.  Ideen er å ta lytterne med på tur, der de kommer tett på barn og unge med sterke historier om kjærlighet, seksualitet, fattigdom, frustrasjon og fremtidsdrømmer.

- Vi snakker alltid om å gi unge mennesker en stemme, og det gjør vi alvor av. Vi lar lytteren ta del i barn og unges tanker og gir en større forståelse av deres omgivelser, kultur og livssituasjon, sier Kjell Erik Øie, generalsekretær i Plan International Norge.

Tett på de unge
Plan International er til stede i over 80 000 lokalsamfunn og har mulighet til å komme i kontakt med unge mennesker i områder av verden, som ellers kan være utilgjengelige for de fleste.  Målet er å lage unike dokumentarer og løfte fram noen av de mest marginaliserte barna og ungdommene i verden.

- Vi har valgt å kaste oss på Podkast-bølgen, fordi vi tror at de som velger å laste ned en Podcast også er gode lyttere – det er mulig å nå fram med meningsfylt innhold. Med podcast kommer du tettere på mennesker der ute, og du kommer tettere på lytterens øre, sier Øie.

Endring er mulig
Plan International Norges Podcast løfter også blikket og ønsker å gi lytterne en forståelse av hvordan globale problemer som fattigdom, konflikt, klimaendringer, diskriminering og undertrykking påvirker unge menneskers liv. Vi ser på de større sammenhengene.

- Og vi ønsker å vise hvordan endring er mulig,  hvordan vi kan bidra, og hvordan de unge selv kan være endringsagenter i eget liv, sier Kjell Erik Øie.

Marta og Celeste er eksempler på ungdommer som har havnet i en ekstremt tøff situasjon, men har klart å snu situasjonen til noe positivt. Det kan du høre mer om i Plans Verden, på Sound Cloud eller Itunes.

Lenker:
https://soundcloud.com/plansverden/nicaraguas-voldtatte-dotre
https://itunes.apple.com/no/podcast/plans-verden/id1121274755

 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Plan International Norge

Plan International Norge
Plan International Norge
Tullins gate 4C
0166 Oslo

56 09 99 09http://www.plan-norge.no

Plan International er en internasjonal humanitær organisasjon som driver utviklingsarbeid for og med barn i 50 land. Plans programarbeid har som mål å gi barn i fattige land skole- og helsetilbud og trygge oppvekstvilkår i tråd med rettighetene som er nedfelt i FNs barnekonvensjon.

Følg saker fra Plan International Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Plan International Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom