Q-Meieriene

Ønsker Tine velkommen etter

Del

Q-Meieriene synes det er flott at Tine nå antyder at også de ønsker å ta kampen mot matsvinn og vil endre datomerkingen på melkekartongene.

Bent Myrdahl er veldig fornøyd med at Tine nå velger å følge i utfordrerens fotspor
Bent Myrdahl er veldig fornøyd med at Tine nå velger å følge i utfordrerens fotspor

- At den desidert største aktøren i Norge nå følger i den lille utfordrerens spor er kjempepositivt, sier Q-sjefen Bent Myrdahl

Folket har allerede talt

På den andre siden synes Myrdahl at det er litt merkelig at de ikke ønsker å bruke merkingen «Best før, men ikke dårlig etter» slik Q-Meieriene har hatt på kartongene det siste året, men foreslår flere andre alternativer.

Det var folkebevegelsen Spis opp maten med Mette Nygård Havre i spissen som foreslo denne merkingen. Også Matvett dyttet Q-Meieriene i denne retningen og begrepet er allerede innarbeidet.

- Vi registrerer at de har en avstemning der de tilsynelatende ønsker å ta eierskap til andre type merkinger. Målet må være at matbransjen sammen tar et ansvar i kampen mot matsvinn slik bl.a Prior nå nylig har gjort med merkingen av egg, sier Myrdahl.

I slutten av 2017 utførte Opinion en undersøkelse om kjennskap og holdninger knyttet til «best før, men ikke dårlig etter».

Der kom det frem at 6 av 10 forbrukere hadde hørt om denne merkingen. 9 av 10 hadde rett tolkning av ordlyden og forstod hvorfor setningen stod i tilknytning til datoen.

Må snakke samme språk

- Å innføre en annen merking eller en annen ordlyd vil kanskje forvirre forbrukeren så vi håper virkelig at de påvirker Tine i retningen av en lik datomerking for alle produkter, sier Myrdahl.

Samtidig oppfordrer Myrdahl Mattilsynet å foreslå «best før, men ikke dårlig etter» som bransjestandard slik at alle snakker samme språk i kampen mot matsvinn.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bent Myrdahl er veldig fornøyd med at Tine nå velger å følge i utfordrerens fotspor
Bent Myrdahl er veldig fornøyd med at Tine nå velger å følge i utfordrerens fotspor
Last ned bilde

Om Q-Meieriene

Q-Meieriene
Q-Meieriene
Sandbrekkveien
5224 Nesttun

+47 55 10 00 00http://www.q-meieriene.no

Q–Meieriene er et uavhengig, norsk utfordrermeieri. Selskapet har to meierier, Jæren Gårdsmeieri og Gausdalmeieriet. Q-Meieriene er et nytenkende meieri, kanskje kjent for sine smarte løsninger som gjør hverdagen enklere for folk flest. Q var først med melkekartong med skrukork og målevindu, rømmebeger med skrukork, 1,75 liter melkekartonger. Meieriet står også bak suksessene Skyr og Norges beste sjokolademelk. Hovedaksjonær er Kavli Holding AS som eies 100% av O. Kavli og Knut Kavlis Almennyttige Fond – Kavlifondet. Gjennom Kavlifondet går overskuddet fra Q-Meieriene går til forskning, kultur og humanitært arbeid.

Følg saker fra Q-Meieriene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Q-Meieriene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Q-Meieriene

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom