Norges Fotballforbund

Eliteserien strekker sesongen

Del

Eliteserien starter 11. mars, mens sesongen avsluttes med felles cupfinalehelg for kvinner og menn 1. – 2. desember.

Hovedterminlisten for menn 2018 er nå vedtatt av forbundsstyret. Oppstart i Eliteserien i 2018 blir 11. mars, noe som innebærer at det gjennomføres to runder før internasjonal periode i mars.

Siste runde i Eliteserien spilles søndag 25. november og sesongen avsluttes med en felles cupfinalehelg for kvinner og menn 1. – 2. desember 2018.

- Vi er avhengig av å strekke ut den norske sesongen dersom vi skal nå våre mål i Europa, noe som også samsvarer med innstillingen fra styret i Norsk Toppfotball. Vi får nå en konkurransesesong som nærmer seg i lengde med våre konkurrenters. Forholdene er lagt godt til rette for lagene som skal ut i Europa gjennom en innlagt tre helgers pause i Eliteserien i den mest hektiske perioden, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

- Vi er fornøyd med hovedterminlisten. Tilrettelegging for våre E-cuplag, lengre konkurransesesong og at cupfinalen avslutter sesongen, har vært viktig for våre vurderinger. Det har vi fått, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

- Terminlisten legger også forholdene godt til rette for våre landslag, samtidig som vi får tilbake en felles avslutning på sesongen med cupfinale for kvinner og menn første helgen i desember. Det har vært ønsket av både herre- og kvinnesiden i norsk fotball, sier Fisketjønn.

2018 vil også preges av VM i Russland. Eliteserien har spillefri i åpnings- og avslutningshelgen av VM-sluttspillet.

Utarbeidelsen av hovedterminlisten for menn er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball. Rettighetshaver, Serieforeningen for kvinnefotball, NISO og Norsk Supporterallianse er viktige høringsinstanser.

Se hovedterminlisten i vedlegget. 

Kontaktpersoner: 

Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i NFF: nils.fisketjonn@fotball.no / 93 05 58 25

Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball: leif@toppfotball.no / 41 53 64 60

Dokumenter

Om Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund
Norges Fotballforbund
Sognsveien 75 J
Oslo

04420https://www.fotball.no