Plan International Norge

De med lavest inntekt er mest positive til alternative julegaver

Del

En av tre har kjøpt alternative gaver, mens nesten halvparten av skoleelever og studenter har gjort det. Alternative gaver er blitt så populære at Plan International Norge ikke greier å møte etterspørselen på enkelte varer.

En ny undersøkelse utført av YouGov på oppdrag fra Plan viser at 20 prosent av oss kommer til å gi bort en alternativ gave denne jula. Blant de spurte i alderen 18 til 39 år er andelen enda høyere. Og 31 prosent av skoleelever og studenter planlegger å kjøpe slike gaver.

– Det er interessant at spesielt ungdom er bevisst og ønsker å gi noe tilbake. De er fremtidas beslutningstakere og vi ser ofte at trender starter med de unge. I Plan har vi definitivt merket interessen for gavene våre, sier generalsekretær i Plan, Kjell Erik Øie.

Vil glede

På spørsmål om hvorfor man velger alternative gaver forteller 30 prosent at hovedgrunnen er at de vil glede den som mottar gaven. 23 prosent sier at den viktigste årsaken til at de gir bort alternative gaver er at de vet at organisasjonen de kjøper gaven av, gjør en god jobb.

– Vi setter pris på at så mange velger alternative julegaver. Salget av disse gavene bidrar til at vi blant annet kan fortsette arbeidet for at alle barn skal ha tilgang til helsetjenester og gå på skolen, sier Øie.

Ønsker seg alternative gaver

Jo mindre folk tjener jo mer positive er de til å få alternative gaver, og det er de yngste som er aller mest positive. 65 prosent av studenter og skoleelever hadde reagert positivt på å få en alternativ gave til jul.

Ifølge undersøkelsen er symbolske gavekort, på for eksempel rent vann, skolegang og myggnetting, det som står øverst på ønskelista hos de som ønsker seg alternative gaver. Dette ser de også hos Plan. Men årets mest populære produkt har vært gryteunderlaget fra Molekule.

– For andre året på rad er vi utsolgt. På seks uker hadde lagerbeholdningen på nesten 600 gryteunderlag forduftet, og det lenge før adventstida i det hele tatt hadde begynt, avslutter Øie.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Plan International Norge

Plan International Norge
Plan International Norge
Tullins gate 4C
0166 Oslo

56 09 99 09http://www.plan-norge.no

Plan International er en global bistandsorganisasjon som driver utviklingsarbeid for å gi barn en bedre framtid. Vi jobber i mer enn 50 land for å oppfylle barns rettigheter, blant annet til skolegang, helsetjenester og beskyttelse. Plan har et særlig fokus på jenters rettigheter.

Følg saker fra Plan International Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Plan International Norge

Bistandsbudsjettet: – Ikke glem tenåringsjenter i humanitære kriser8.10.2018 12:24Pressemelding

Regjeringen lover en milliardsatsing på kvinners rettigheter og likestilling i bistandsbudsjettet. I tillegg skal innsatsen i humanitære kriser økes med 250 millioner kroner. – Dette er viktige satsinger som særlig må ivareta rettighetene til tenåringsjenter. Unge jenter er en sårbar gruppe som i altfor lang tid har blitt glemt, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom