Coop Norge

Coop er best på bærekraftig i dagligvarebransjen

Del

I Skandinavias største forbrukerundersøkelse om bærekraftige merkevarer får Coop Norge den høyeste plasseringen av de norske dagligvareselskapene.

For femte året på rad har norske forbrukere kåret Norges mest bærekraftige merkevarer. Coop får 6. plass i kåringen, og er med det best av dagligvareselskapene i undersøkelsen.

– Vi er stolte av denne plasseringen. Vårt arbeid for en bærekraftig samfunnsutvikling er nedfelt i vårt verdigrunnlag og førende for alt vi gjør. Som forbrukereid virksomhet leser vi samtidig denne undersøkelsen som tydelige forventninger om at Coop og andre ledende virksomheter skal fortsette å ta sin del av ansvaret for en mer bærekraftig fremtid, sier miljøsjef Knut Lutnæs i Coop Norge.

De som ble spurt i undersøkelsen er et landsdekkende utvalg av 5 000 brukere, som har bedømt hvordan Norges 212 største bedrifter presterer når det gjelder miljøansvar og sosialt ansvarstagende. Definisjonen av bærekraft er blant annet basert på FN Global Compact og de globale målene for bærekraft (SDGs). Tine kommer på førsteplass i kåringen foran Stormberg og Q-Meieriene.

Fakta
Sustainable Brand Index™
Sustainable Brand Index™ Skandinavias største varemerkeundersøkelse om bærekraft. Det er en årlig varemerkeundersøkelse som dekker de største varemerkene i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Merkene blir valgt på grunnlag av markedsandeler, omsetning, antall ansatte og generell varemerkebevissthet. Undersøkelsen består av over 750 merkevarer og over 32 000 forbrukere blir intervjuet i prosessen. Her kan du se hele listen

Nøkkelord

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1.250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs!, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked, og Matkroken. I tillegg driver Coop ca 120 byggevarehus i kjedene Obs! Bygg, Extra Bygg og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,5 millioner medlemmer/medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg saker fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom