Coca-Cola European Partners Norge

Coca-Cola lanserer ny handlingsplan for bærekraft

Del

The Coca-Cola Company i Vest-Europa og Coca-Cola European Partners lanserer i dag en ny handlingsplan for bærekraft. Et av de viktigste målene er at 50 % av salget i Vest-Europa skal komme fra drikker med få eller ingen kalorier, innen 2025.

Lørenskog, 6. November – For første gang lanserer The Coca-Cola Company i Vest-Europa og Coca-Cola European Partners en felles plan for bærekraft. Planen har fått navnet This is Forward, og setter ambisiøse bærekraftmål for selskapenes drikker, emballasje og samfunnsrolle.

This is Forward tydeliggjør hvordan de to selskapene skal møte noen av samfunnets største utfordringer ved å bruke innflytelsen som virksomheten og merkevarene har, og bruke denne positive kraften til å utgjøre en forskjell i møte med komplekse, globale utfordringer. Planen har blitt til gjennom samtaler med over 100 viktige interessenter, myndigheter, NGO-er og kunder. I tillegg har innspill fra over 12 000 kunder og nesten 1 000 medarbeidere vært en del av prosessen. The Coca-Cola Company i Vest-Europa og Coca-Cola European Partners vil fortsette å jobbe med disse partnerne for å levere på målene i This is Forward.

I planen settes det fokus på tre områder:

Drikkene: The Coca-Cola Company i Vest-Europa og Coca-Cola European Partners vil utvikle porteføljen for at forbrukerne skal få enda flere drikker å velge mellom. Innen 2025 skal 50 % av salget komme fra drikker med få eller ingen kalorier. Det vil utgjøre en økning fra 35 % i 2016. Selskapene vil også redusere sukkerinnholdet på tvers av porteføljen med minimum 10 % innen 2020. Dette kommer i tillegg til de siste fem års sukkerreduksjon på 5 %.

Emballasje: The Coca-Cola Company i Vest-Europa og Coca-Cola European Partners vil jobbe for å samle inn 100 % av drikkeemballasjen, for å sikre at det ikke ender som forsøpling på land eller i vann. Selskapene vil også bruke minimum 50 % resirkulert plast i flaskene sine, en økning fra 21 % i 2016. De vil også sørge for at 100 % av emballasjen er gjenvinnbar eller gjenbrukbar innen 2025.

Samfunnet: The Coca-Cola Company i Vest-Europa og Coca-Cola European Partners vil lede eller støtte enda flere lokale samarbeidsprogrammer, og i tillegg øke mengden frivillig arbeid som gjennomføres av medarbeiderne. Fokus vil være å legge til rette for unge mennesker og kvinner, og bidra til at kvinner har minst 40 % av lederstillingene i selskapet innen 2025.

Disse fokusområdene støttes opp av tre handlingsområder som utgjør kjernen av bærekraftplanen – på klima, vann og produksjon: 

  • Klimautslippene fra kjernevirksomheten skal kuttes med 50 %.
  • Vi skal tilbakeføre 100 % av vannet som brukes i områder der tilgangen på rent vann er under press.
  • 100 % av de viktigste råvarene som brukes skal komme fra bærekraftige leverandører innen 2020.

 Hele bærekraftsplanen finner du her

– Bærekraft har alltid vært i kjernen av vår virksomhet. Vi har allerede gjort store fremskritt på dette området, men vi er enige om at vi kan gjøre mer. Over 300 millioner mennesker i Vest-Europa nyter drikkene våre, og sammen med Coca-Cola European Partners har vi den innflytelsen som trengs for å utgjøre en positiv forskjell. Vi vil lede an og sette nye standarder, enten det er ved å tilby forbrukerne flere drikker med få eller ingen kalorier, eller ved å holde flaskene våre ute av havene. This is Forward forklarer hva vi vil gjøre for å prestere enda bedre. Vi nøyer oss ikke med å være fornøyde med hvordan ting er gjort så langt. Fra nå

av ser vi oss ikke tilbake, sier Tim Brett som er President for The Coca-Cola Company i Vest-Europa.

 Damian Gammell er CEO for Coca-Cola European Partners, som er selskapets felles tapperivirksomhet i 13 vesteuropeiske land. Han sier seg enig:

– Vi har lyttet nøye til våre interessenter, kunder, medarbeidere og forbrukere. En felles bærekraftplan er et resultat av dette, den forplikter oss til å levere endringene som disse aktørene ønsker å se. Gjennom planen ansvarliggjør vi oss selv overfor hverandre, og resten av samfunnet. Den definerer hvordan vi vil skape et miljø der folk både vil jobbe og ha tro på det de gjør. Når vi samarbeider med The Coca-Cola Company i Vest-Europa om dette, vil de ulike tiltakene gjøre at vi har en positiv innvirkning uansett hvor vi opererer, avslutter Damian Gammell.

Hele handlingsplanen for bærekraft finner du her: https://www.ccep.com/pages/thisisforward

 

The Coca-Cola Company i Vest-Europa og Coca-Cola European Partners skal rapportere på fremskrittene som gjøres for å nå bærekraftmålene i løpet av våren 2018.

For mer informasjon, vennligst kontakt

  • Per Hynne, kommunikasjonsdirektør Coca-Cole European Partners Norge, mobil: 95136322, e-post: phynne@cokecce.com
  • Frida Keane, kommunikasjonssjef Coca-Cola Norge, keane@coca-cola.com, +46721470240

 

Nøkkelord

Kontakter

Per Hynne, kommunikasjonsdirektør Coca-Cole European Partners Norge, mobil: 95136322, e-post: phynne@cokecce.com

Frida Keane, kommunikasjonssjef Coca-Cola Norge, keane@coca-cola.com, +46721470240

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om Coca-Cola European Partners Norge

Coca-Cola European Partners Norge
Coca-Cola European Partners Norge
Robsrudskogen 5
1471 Lørenskog

+47 67 92 40 50http://www.coca-cola.no

Om Coca-Cola Company Norge og Coca-Cola European Partners Norge

The Coca-Cola Company (TCCC) er verdens ledende produsent av alkoholfrie drikkevarer. Oppskriften på Coca-Cola ble laget i 1886 av apotekeren John S. Pemberton i Atlanta, USA, og i Norge kom Coca-Cola på markedet i 1926. Coca-Cola Company Norge eier og leder merkevarene mens Coca-Cola European Partners Norge AS (CCEPN) har ansvaret for produksjon, salg og distribusjon av Coca-Cola i Norge. Fra produksjonsanlegget på Lørenskog, like utenfor Oslo, markedsføres og distribueres Coca-Cola®, Coca-Cola uten sukker, Coca-Cola light®, Fanta®, Sprite®, Sprite zero®, Urge, TAB X-tra®, Glaceau Smartwater®, bonaqua®, Adez®, fuzetea®, Honest®, Powerade®, Minute Maid®, Kuli®, CHAQWA®. Coca-Cola European Partners Norge har i overkant av 600 ansatte i Norge, og Coca-Cola Company Norge har rundt 10 ansatte.

Se www.coca-cola.no for mer informasjon.

Følg saker fra Coca-Cola European Partners Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coca-Cola European Partners Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coca-Cola European Partners Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom