TV 2

Slik blir julen på TV 2 og TV 2 Sumo

Del

TV 2 starter nedtellingen til jul med flere julekalendere; «Tinkas juleeventyr» som er god underholdning for hele familien, og to eldre julekalender-klassikere. Hele desembermåned er fylt med underholdning med inspirasjon til juleforberedelsene, julekonserter og juleaksjoner. På sendeplanen står også flere filmklassikere som hører julen til, julehumor, romjulskrim og mye mer. Her presenteres noe av det TV 2-seerne kan vente seg i desembermåned!

Tinkas juleeventyr
Tinkas juleeventyr

Vi teller ned med julekalendere:

Tinkas juleeventyr

Årets julekalender på TV 2 er god underholdning for hele familien. I «Tinkas juleeventyr» møter vi nissejenta Tinka, som sammen med de andre ungnissene skal til Kong Gobbe for å få overrakt nisseamuletten ved en høytidelig seremoni på kongeslottet. Denne amuletten skal markere at hun er en ekte nisse. Men noe går galt. Tinkas amulett skifter ikke farge og hun forstår at hun ikke er som de andre nissene. Dette blir starten på Tinkas juleeventyr. «Tinkas juleeventyr» skal på en rørende morsom og hyggelig måte minne oss på at vi må respektere og gi rom og kjærlighet til de som er litt annerledes.
«Tinkas juleeventyr» vil vises hver dag fra 1. – 24. desember kl. 18.00 på TV 2 og vil bli tilgjengelig hver dag fra morgenen på TV 2 Sumo.The Julekalender
Den klassiske julekalenderen fra 1994 med nissene Fritz, Hansi, Gynter, potetbøndene Gjertrud og Olaf Sand og den mystiske Benny i hovedrollene er tilbake.
«The Julekalender» vil vises hver dag fra 1. – 24. desember kl. 19.30 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.


Julefergå
Kom i julestemning med julekalenderen «Julefergå» og bli med ombord på den litt spesielle fergen «MF Svelå». Ble første gang vist i 1995, og har blitt en klassiker blant seerne.
«Julefergå» vil vises hver dag fra 1. – 24. desember kl. 19.45 på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo.Juleunderholdning:Jul med Prøysen
Alf Prøysen er en viktig del av den norske juletradisjonen, og programleder Bjarne Brøndbo har invitert kjente gjester til Prøysenhuset på Ringsaker. Det blir nære, gode samtaler, stemningsfull musikk, den beste julematen med Charlotte Mohn Gaustad og gode tips til julepynting. Serien består av fire programmer.
«Jul med Prøysen» vil vises mandager kl. 21.40 fra 26. november på TV 2 og TV 2 Sumo.O jul med din glede
Julen er familiens høytid og tiden for nære relasjoner – og tiden der forventninger gjerne skrus ett hakk for høyt. «O jul med din glede» er en karakterdrevet dokukomedie med John Brungot og Henriette Steenstrup. Her følger vi en rekke par og familier gjennom adventstida og fram mot jul. Gjennom gjenkjennelige karakterer får vi et skråblikk på norsk julefeiring, og vi setter på spissen hvordan forestillingen om den perfekte «Instagram-vennlige» julen ofte kan få seg en trøkk eller to. «O jul med din glede» er TV 2s myke førjulsgave til deg som trenger å le midt i alt julestresset! Består av seks episoder.
«O jul med din glede» vil vises mandager kl. 22.40 fra 3. desember på TV 2 og TV 2 Sumo.
Truls ala Hellstrøm 
Eyvind og Truls reiser på hyttetur for å ha sitt julebord. Truls lærer å lage Hellstrøms ribbe med det perfekte tilbehøret mens Eyvind, litt motvillig, må være med og hogge juletre og gå julebukk.
Julespesial med «Truls alá Hellstrøm» vises 5. desember kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.


Håp i ei gryte 
Katrine Moholt inviterer en rekke av Norges fremste artister til julekonserter hver søndag fram til jul. Julegryta er Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember. Artister vi får se er Alexander Rybak, Odd Norstoga, Eva Wehl Skram, Mariua Haukås Mittet og Nordic Tenors, og i tillegg kommer skuespillerne fra "Karsten og Petra". 4 programmer.
«Håp i ei gryte» vises 10., 12., 17. og 19. desember på TV 2 og TV 2 Sumo.


Idol – finale!
Idol-eventyret nærmer seg klimaks. I skrivende stund står de fem deltakerne Carlisle, Casper, Kristian, Vilde og Øystein igjen, men 15. desember er det kun to av dem som skal kjempe om seieren i talentkonkurransen. Hvem vinner jubileumssesongen av Idol?
«Idol» finale vises direkte 15. desember kl. 19.30 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Juleaksjonen
Lørdag 15. desember går startskuddet for «Juleaksjonen» på TV 2. Her blir det blant annet sterke og rørende historier, nære møter og musikalske høydepunkt. Norges største artister, TV 2-profiler og folkekjære kjendiser står samlet for å skape en underholdende og engasjerende kveld for alle som er med og alle som ser på. Vi får se Adam Schjølberg, Aune Sand, Camilla Pihl, Iman Meskini og Janne Formoe på reportasjereiser med Plan. Artister som opptrer er Highasakite, Amanda Delara, Eva Weel Skram, Hkeem, Janove, Thomas Dybdahl, Bendik og Silya. Programledere er Desta Marie Beeder, Øyvind Mund og Julie Strømsvåg. 
«Juleaksjonen» vises 15. desember kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.Desembertoner
Nordeas årlige julekonsert fra Oslo Domkirke. Konferansier er prinsesse Martha Louise. Blant artistene er Carola, Julie Bergan, Nils Bech, No 4, Tine Ting Helseth, Kåre Nordstoga og talenter fra Kulturskolen.
«Desembertoner» vil vises 16. desember kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.


Jul fra festningen 
Kreftforeningen avslutter jubileumsåret 2018 med en direktesendt tv-sending fra Ridehuset på Akershus Festning. Et knippe av kjente og kjære artister opptrer, vi får sterke og personlige historier fra de som kjemper kampen mot kreft og vi møter engasjerte mennesker fra hele landet som samler inn penger til kreftsaken. 
«Jul fra festningen» vil vises 22. desember fra kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo. 


God morgen Norge – julesending
Espen, Vår, Wenche og Finn er på plass med en God morgen Norge julespesial.
God morgen Norge vil vises 23. og 24. desember fra kl. 08.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.


Agatha Christie: Døde spor (org.tittel Ordeal by Innocence)
I år blir det romjulskrim fra Agatha Christie. Velstående Rachel Argyll blir myrdet på familiens eiendom i Sunny Point. Hennes adoptivsønn blir mistenkt for mordet, men han kjemper for sin uskyld.
«Agatha Christie: Døde spor» består av fire episoder og vil vises over to dager, 26. og 27. desember fra kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo


The Cry 
Britisk miniserie om et par opplever at Australia-turen tar en dramatisk vending når sønnen forsvinner under et stopp i en søvnig småby. Gjennom tilbakeblikk får vi vite mer om ekteskapet deres og den vanskelige foreldrerollen, samtidig som letingen etter barnet pågår. Den psykologiske thrilleren "The Cry" bygger på Helen Fitzgeralds kritikerroste roman med samme navn. Miniserie på fire episoder, dobbelepisode over to dager.
«The Cry» vil vises 29. og 30. desember kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo.Julefilmer:Flåklypa Grand Prix
Til glede for både gamle tilhengere og nye generasjoner vises Ivo Caprinos mesterverk fra 1975 "Flåklypa Grand Prix". Sykkelreparatør Reodor Felgen bor med sine hjelpere Solan og Ludvig på en fjelltopp i den lille bygda Flåklypa. Når kjeltringen Blodstrupmoen rapper en av Reodors tegninger til en vidunderbil, ruster de tre seg til kamp - i tidenes bilrace.
«Flåklypa» vil vises 25. desember kl. 19.25 på TV 2 og 29. desember kl. 11.10 på TV 2 Zebra
TV 2 Livsstil byr på julefilmer med romantikk og julestemning hver dag i hele desember fra kl. 19.00. I tillegg vises kjente storfilmer i perioden 17. til 30. desember på TV 2 Livsstil  hver dag kl. 21.00, og noen av filmene vi får se her er «My Big fat Greek Wedding», «Four Christmases», «The Proposal», «The Hunger Games», «New Year’s Eve», «Runaway Bride», «Monster’s In Law», «The Longest Week» og «Pretty Woman».
TV 2 Zebra vil vise alle «Politiskolen»-filmene i romjulen kl. 19.00. En fast tradisjon i julen har blitt «Olsenbanden»-filmene og det vil vises to filmer hver dag på ettermiddagen. De to første «Hangover»-filmene vil vises 1. og 2. juledag kl. 21.00, og i romjulen kl. 21.00 står de fire første «Dødelig våpen»-filmene på sendeplanen. Det gjør også en rekke gode barnefilmer som «Operasjon Arktis», «Den rosa panteren», «Tom og Jerry» og «Flåklypa» som vil vises på dagtid på TV 2 Zebra.
Serie- og filmtilbud fra TV 2 Sumo

I tillegg til TV 2s lineære tilbud, tilbyr TV 2 Sumo en rekke tv-serier og filmer.
Populære serier er tilbake med nye sesonger: «Station 19» – sesong 2 er tilbake 16. november og det publiseres nye episoder hver fredag i desember. «The Heart Guy» – sesong 3 blir tilgjengelig i binge fra 30. november. 29. desember er det premiere for sesong 10 av «Modern Family».

Nye seriepremierer: «Andra Åket» får premiere 2. desember med en dobbeltepisode, deretter publiseres en ny episode hver uke. «The Little Drummer Girl» får premiere 13. desember, og hver torsdag blir det to nye episoder tilgjengelig.

TV 2 Sumo vil tilby en rekke filmpremierer fra C More i desember: «Churchill» - 6. desember, «Solsidan – filmen» - 7. desember, «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» - 28. desember, «LEGO Batman» - 29. desember og alle «Harry Potter»-filmene fra 13. desember.


Nøkkelord

Kontakter

Jan-Petter DahlPR- og mediesjef

Kontaktperson for spørsmål fra media rundt programmene som sendes på TV 2-kanalene. Pressekontakt for Skavlan, Nyhets- og sportsprofiler, sportseventer og Allsang på Grensen.

928 60 363jan-petter.dahl@tv2.no

Nina EnghPR- og medierådgiver

Bloggerne, Oslo Brenner, Gatebil, Premier League, utenlandske serier, C More-innhold.

916 05 816nina.engh@tv2.no

Bilder

Tinkas juleeventyr
Tinkas juleeventyr
Last ned bilde
Flåklypa Grand Prix
Flåklypa Grand Prix
Last ned bilde
Jul med Prøysen
Jul med Prøysen
Last ned bilde
Truls alá Hellstrøm - julespesial
Truls alá Hellstrøm - julespesial
Last ned bilde
O jul med din glede
O jul med din glede
Last ned bilde
The Julekalender
The Julekalender
Last ned bilde
The Proposal - en av mange filmer på TV 2 Livsstil
The Proposal - en av mange filmer på TV 2 Livsstil
Last ned bilde
Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet
Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet
Last ned bilde
Idol! 15. desember er det klart for finale!
Idol! 15. desember er det klart for finale!
Last ned bilde
Film og seriepremierer på TV 2 Sumo i desember
Film og seriepremierer på TV 2 Sumo i desember
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom