Coop Norge

Rekordstort kjøpeutbytte fra Coop

Del

Coops 1,5 millioner medlemmer får i disse dager utbetalt 752 millioner kroner i kjøpeutbytte for 2016. Det er 82 millioner kroner mer enn i fjor.

Geir Inge Stokke, konserndirektør
Geir Inge Stokke, konserndirektør

Aldri før har Coop hatt flere medlemmer og aldri er det blitt betalt ut et større kjøpeutbytte enn for 2016.
– Coop er den norske dagligvarekjeden som er annerledes. Vi eies ikke av noen få, men av våre 1,5 millioner medlemmer og medeiere. Og alle kan bli medlem og medeier.  Det er derfor veldig hyggelig å jobbe i Coop når overskuddet deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte utbetalt. Medlemmene er våre beste kunder og hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et solid kjøpeutbytte, sier konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop Norge SA.

Populær medlemsorganisasjon
Bare i fjor meldte 89.000 kunder seg inn i et av de 89 samvirkelagene i Norge. Alle samvirkelag utbetaler i år kjøpeutbytte til sine medlemmer innen 1. februar. Pengene blir satt inn på den enkeltes medlemskonto i sitt samvirkelag. Medlemmene velger selv om de ønsker å ta ut pengene, eller om de vil spare dem til en hyggelig rente.

– Dagligvarebransjen omsetter hvert år for godt over 160 milliarder kroner. Når vi i Coop snakker om verdiskapning, tenker vi ikke på å gjøre noen få rike. Vi skaper i stedet verdier for de mange. I 2016 utgjorde medlemsomsetningen hele 41 milliarder kroner. Dette er 14 prosent mer enn i 2015, noe som vitner om økt lojalitet blant Coop-medlemmene, sier Stokke. 

Medlemskapet blir stadig fornyet og Coops medlemsapp er nedlastet hele 1 million ganger. 

Mange bruker Coops samarbeidspartnere
Totalt, med kjøpeutbytte, medlemskupp i Coops butikker, verdikuponger med rabatter til medlemmene og medlemsrabatter fra samarbeidspartnere, fikk Coop-medlemmene en medlemsnytte på hele 1,3 milliarder i 2016. 

25 prosent av utbetalingene er medlemsrabatt fra Coops samarbeidspartnere Cirkle K, Esso, If, Zalando med flere. Også Coop HotellKupp er en populær medlemsfordel som gir ekstra gode hotelltilbud til medlemmene.

– Coop jobber kontinuerlig med å tilby våre medlemmer medlemsnytte både i Coops egne butikker og gjennom samarbeidsavtaler med eksterne aktører. Det er derfor gledelig å se at medlemmene har stor nytte av våre partnere, sier Dyngeseth.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Geir Inge Stokke, konserndirektør
Geir Inge Stokke, konserndirektør
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,6 millioner medlemmer/medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg saker fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom