Coop Norge

Coop introduserer gjenbruksbonus på nye handlenett

Del

Coop deler ut gratis handlenett til alle medlemmene og introduserer samtidig gjenbruksbonus. På den måten håper Coop handlenettene faktisk blir brukt.

- I Coop er vi opptatt av reelle miljøtiltak. Sannsynligvis ligger det flere tusen nokså ubrukte handlenett i skuffer og skap rundt om i landet. Coop ønsker at de nye handlenettene som kommer i august, skal bli brukt, og gir derfor medlemmene 1 krone i gjenbruksbonus når de gjenbruker nettene, sier miljøsjef i Coop Knut Lutnæs.

«Coop rydder Norge» forenklet i vår strandryddingen for mer enn 30 000 frivillige.
- Nå ønsker vi å gjøre det enklere å bruke mindre plast, sier miljøsjef i Coop, Knut Lutnæs.

I første omgang vil bonusen gjelde i august og september, men om den blir en suksess kan bonusen bli permanent. Totalt håper Coop 700 000 medlemmer henter handlenett i deres butikker, Extra, Obs, Coop Mega, Coop Prix, Coop Marked og Matkroken.


Coop lanserer i disse dager Coops emballasjestrategi. Coop skal kutte bruken av fossil plast med 25 prosent, og ved økt grad av resirkulerte og gjenvinnbare materialer sette en ny standard i dagligvarehandelen.

- Bærekraft har en naturlig og sentral plass i Coop. Vi er eid av kundene og har derfor et ansvar for å ta våre medlemmers bekymringer knyttet til plastforbruk og plastforsøpling på alvor. Vi er opptatt av å gjøre reelle tiltak, og innfører nå, i tillegg til å kutte 25 prosent plast, gjenbruksbonus på bruk av handlenett, sier Lutnæs.

I praksis betyr dette av handlenettet får to strekkoder. En for kjøp, og en for gjenbruk. På den måten kan kundene få bonus også i selvskanningskassene.

- I tråd med Coops emballasjestrategi er handlenettene fremstilt av fornybare råvarer. Plasten er laget av sukkerrør, og er det mest miljøvennlige alternativet på markedet i dag. Handlenettene kan brukes mange hundre ganger og gjenvinnes som vanlig plast når de er utslitt, sier Lutnæs.

Fakta:
• 1 krone gjenbruksbonus ved bruk av handlenettet i august og september
• Alle Coops medlemmer vil motta en kupong på gratis handlenett i Medlems-appen eller på Min Side
• Alle nye Coop-medlemmer får gratis handlenett

Coops emballasjestrategi:

1. Vi skal redusere bruken av plast
Vi skal redusere bruken av oljebasert plast med 25 prosent innen 2025. Vi skal oppnå dette ved å fase ut engangsprodukter basert på plast, kutte unødvendig emballasje og ved å benytte fornybart og gjenvunnet materiale.

2. Vi skal ha materialgjenvinnbar emballasje
Emballasjen på Coops unike varer skal kunne gjenvinnes og brukes til nye materialer.

3. Vi skal bruke resirkulerte emballasjematerialer
Emballasjen på Coops unike varer skal så langt det er mulig produseres av resirkulerte materialer.

4. Vi skal bruke fornybare emballasjematerialer
Vi skal bruke fornybare råvarer på emballasjen til Coops unike varer.

5. Vi bruker ikke skadelige kjemikalier
Emballasjen på Coops unike varer skal ikke inneholde skadelige kjemikalier.

6. Vi skal ha emballasje som bidrar til vår null-visjon for kasting av mat
Coop skal forbedre og utvikle emballasje for å redusere matsvinn, i tråd med vår null-visjon for matsvinn.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Knut Lutnæs, miljøsjef i Coop Norge, oppfordrer kundene til å bruke handlenett. For å motivere til bruk lanserer Coop gjenbruksbonus på handlenettene.
Knut Lutnæs, miljøsjef i Coop Norge, oppfordrer kundene til å bruke handlenett. For å motivere til bruk lanserer Coop gjenbruksbonus på handlenettene.
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,7 millioner medlemmer/medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg saker fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coop Norge

Flere norske menn enn kvinner ser det norske kvinnelandslaget kjempe om gull i Frankrike17.6.2019 10:43:07 CESTPressemelding

Halvparten av norske menn benker seg foran TV-en for å heie frem våre beste kvinner i det pågående fotball-VM i Frankrike. Det viser en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Toppserie-sponsor Coop Prix ved oppstarten av gruppespillet. Likevel viser samme undersøkelse at det er en gjennomgående lav kjennskap til den hjemlige Toppserien og spillerne på landslaget. Coop Prix-sjef Ingjerd Vestengen vil nå slå et slag for å ta engasjementet rundt VM-sluttspillet videre til den norske Toppserien.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom