TV 2

Årsæther slutter i TV 2

Del

Nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther (46) har valgt å si opp i TV 2. Han forlater mediehuset etter 17 år som reporter, redaktør og direktør.

Nyhets- og sportsdirektør Årsæther i TV 2. Foto: Håvard Solem, TV 2.
Nyhets- og sportsdirektør Årsæther i TV 2. Foto: Håvard Solem, TV 2.

– Jeg vil rose Jan Ove for innsatsen han har lagt ned i TV 2 gjennom snart to tiår. Det står stor respekt av det han har vært med å skape for TV 2, gjennom arbeidet på mange områder innenfor sport, nyheter og TV2.no. Han har også vært sentral i arbeidet mot et nytt TV 2 i 2020, sier sjefredaktør og adm.dir. i TV 2, Olav T. Sandnes.

– Det er en tid for alt. Jeg har jobbet i TV 2 siden jeg var i tjueårene og nå er det på tide å flytte hjemmefra. I lengre tid har jeg ledet en total omorganisering av vår avdeling, der alle nå jobber i Nyhetskanalen. De siste måneders store nyhetshendelser har dokumentert at dette var et helt riktig redaksjonelt valg, selv om det har fordret en imponerende innsats og kraftanstrengelse fra de ansatte, som leverer hver eneste dag, døgnet rundt. Det er et veldig godt tidspunkt å overlate roret til andre. Skal jeg først finne på noe annet utenfor TV 2, så er det akkurat nå, sier Årsæther.

Årsæther startet i TV 2 i 2000, da han kom fra Dagens Næringsliv. Først jobbet han som nyhetsreporter i Oslo og har deretter gått gradene til stillingen som sjef for Nyhetene, Sporten og TV2.no. Han forlater TV 2 i august.

– Jeg har i første omgang en viss karantenetid, så får jeg komme tilbake til hva jeg skal gjøre når den utløper. Jeg har imidlertid takket ja til å representere TV 2 i styret i flere av datterselskapene framover, blant annet i Faktisk. Så skal jeg lete fram fluestanga som jeg ikke har brukt på flere år og teste ut hvordan det er å slå av mobiltelefonen i korte perioder, forteller Årsæther.

– Jeg vil takke Olav, ledergruppen, fagforeningene og alle medarbeiderne jeg har jobbet sammen med for et strålende samarbeid, og ønsker hele TV 2-organisasjonen lykke til videre i en svært krevende tid for mediene. Jeg vet at dersom det er en organisasjon som makter å tilpasse seg den nye tiden og vinne nytt terreng i kampen om seere og brukere, så er det nettopp TV 2, sier Årsæther.

– Jan Ove har vært faglig sterk og tydelig i sin rolle som redaktør, noe som har gitt ham høy tillit internt. Det er trist at han nå forlater TV 2, sier Henrikke Helland leder for Klubb 2.

– Noe av det siste Jan Ove har bidratt med er å sette sammen et kompetent lag av redaktører og ledere for TV 2-nyhetene. Han kan slutte i trygg forvissning om at det redaksjonelle miljøet han har vært med å bygge er klare til å ta TV 2 inn i fremtiden, avslutter Sandnes.

Kontakter

Bilder

Nyhets- og sportsdirektør Årsæther i TV 2. Foto: Håvard Solem, TV 2.
Nyhets- og sportsdirektør Årsæther i TV 2. Foto: Håvard Solem, TV 2.
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Nøstegaten 72
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom