ABB

ABB utruster avansert, energieffektivt servicefartøy til verdens største offshore vindpark

Del

ABB i Norge skal for andre gang levere hybridteknologi med integrert batterilagring og omfattende løsninger for effektiv og sikker drift av et slikt fartøy til det franske rederiet Louis Dreyfus Armateurs (LDA).

Servicefartøyet utrustes med hybrid kraftsystem som kan redusere drivstofforbruket med inntil 20 prosent (Ill. Ørsted).
Servicefartøyet utrustes med hybrid kraftsystem som kan redusere drivstofforbruket med inntil 20 prosent (Ill. Ørsted).

LDA utvider flåten med et 83 meters servicefartøy med en rekke ABB-løsninger, blant annet prisvinnende Onboard DC GridTM, et likestrøms kraftsystem utviklet i Norge. Skipet vil operere på Hornsea Project Two utenfor kysten av Storbritannia. Når vindparken står ferdig i 2022, vil den bli verdens største, med kapasitet til å forsyne over 1,3 millioner britiske boliger med strøm.

- Kontrakten med LDA viser igjen vår satsing på en mer bærekraftig framtid og at vi ligger i forkant på maritime løsninger som støtter overgangen til lavutslippssamfunnet, sier Sindre Sætre, leder for marinevirksomheten ved ABB i Norge.

ABBs Onboard DC GridTM muliggjør enkel, fleksibel og funksjonell integrasjon av energikilder, som batterier og brenselsceller, og sørger for effektive operasjoner ved variable generatorhastigheter.

ABB leverer også elektriske motorer for sidepropeller, generatorer, transformatorer, batterier, ABB Ability™ marinebeslutningsstøttesystemet OCTOPUS og fjerndiagnostikksystem. I tillegg består leveransen av kraftstyringssystem (såkalt Power and Energy Management System, PEMS), som muliggjør batteribackup for generatorene. Det fjerner behovet for å kjøre reservekapasitet, noe som reduserer både vedlikeholdsbehov og drivstofforbruk.

- LDA posisjonerer seg i forkant av servicesektoren for vindkraft med fartøysytelser og –effektivitet, forteller Hervé Lapierre, leder for nybygg hos LDA. – Kravene til tjenester innen vindkraft er fortsatt under utvikling. Det betyr at servicefartøy som bygges for dette markedet, må være både kostnadseffektive, innovative og fleksible.

20 prosent drivstoffreduksjon

ABBs Onboard DC GridTM muliggjør dynamisk optimalisering av energiforbruket i forhold til lastsituasjonen. I praksis betyr det inntil 20 prosent reduksjon i drivstofforbruket. Kraft fra de to batteripakkene om bord benyttes for å maksimere energieffektiviteten. Den lagrede energien kan komme fra ulike kilder, også fornybare. Likestrømssystemet er også en unik plattform for digitale løsninger, og data fra sensorer kan overføres mellom de ulike undersystemene umiddelbart, slik at mannskap på broen eller på landbaserte samhandlingssentre kan overvåke og optimalisere driften av fartøyet.

Fartøyet, designet av norske Salt Ship Design, skal bygges ved CEMRE skipsverft i Tyrkia. Som forgjengeren, bestilt i 2017, vil LDAs andre servicefartøy for offshore vindkraft arbeide for Ørsted A/S, Danmarks største energiselskap.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Servicefartøyet utrustes med hybrid kraftsystem som kan redusere drivstofforbruket med inntil 20 prosent (Ill. Ørsted).
Servicefartøyet utrustes med hybrid kraftsystem som kan redusere drivstofforbruket med inntil 20 prosent (Ill. Ørsted).
Last ned bilde
Skipet skal operere på verdens største offshore vindkraftpark, Hornsea, utenfor kysten av Storbritannia (ill. Ørsted).
Skipet skal operere på verdens største offshore vindkraftpark, Hornsea, utenfor kysten av Storbritannia (ill. Ørsted).
Last ned bilde

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Bergerveien 12
1396 Billingstad

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en global teknologileder innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, med kunder innen energiforsyning, vann og avløp, industri samt transport og infrastruktur. Ved å bygge videre på over 130 års innovasjonshistorie former ABB i dag fremtiden for industriell digitalisering med to klare verditilbud: overføring av strøm fra kraftverk til strømuttak og automatisering av industrien fra naturressurser til ferdige produkter. Som hovedpartner for motorsportserien FIA Formel E flytter ABB grensene for elektrisk transport og bidrar til en bærekraftig fremtid. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 135 000 ansatte. www.abb.no

Følg saker fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ABB

ABB Robotics utvikler løsninger for fremtidens sykehus11.7.2019 09:00:00 CESTPressemelding

ABB skal installere avanserte samhandlingsroboter (cobots) for medisinske laboratorier og sykehus, først ut er et nytt helsesenter ved Texas Medical Center i Houston, USA, i oktober De nye fasilitetene ved Texas Medical Centers innovasjonsfakultet skal fokusere på ikke-kirurgiske medisinske robotsystemer Det globale markedet for ikke-kirurgiske, medisinske roboter er estimert å nå 60 000 innen 2025, nærmest en firedobling siden 2018 ABB har kunngjort at de vil introdusere samhandlende roboter til medisinske laboratorier i forbindelse med at de åpner et nytt helsesenter ved Texas Medical Centers (TMC) innovasjonsfakultet i Houston, Texas. De nye fasilitetene vil bli ABBs første dedikerte forskningssenter innen helsetjenester når det åpner i oktober 2019. ABBs forskningsteam vil jobbe på TMCs campus med medisinsk personell, forskere og ingeniører for å utvikle ikke-kirurgiske medisinske robotsystemer, inkludert logistikk- og neste generasjons automatiserte laboratorieteknologier. - Neste

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom