ABB

ABB kjøper GE Industrial Solutions

Del

Skaper lederskap innen elektrifisering.

- Oppkjøpet styrker ABBs globale posisjon innen elektrifisering

- GEs ikke-kjernevirksomhet med vesentlig verdiskapingspotensial innenfor ABB

- Utvider ABBs tilgang til det nordamerikanske markedet gjennom dype kunderelasjoner, stor installert base og omfattende distribusjonsnett

- Langvarig bruk av GE-brand er avtalt

- Kjøpesum på 2,6 milliarder dollar

- Mulighet for årlige kostnadssynergier på 200 millioner dollar

- ABB og GE etablerer langsiktig, strategisk leveringssamarbeid for ABB-produkter

- Operasjonell EPS (Earnings Per Share) øker første år

- Endelig avgjørelse forventes i første kvartal 2018

ABB annonserte i dag oppkjøpet av GE Industrial Solutions, GEs globale elektrifiseringsvirksomhet. GE Industrial Solutions har gode kundeforhold i over 100 land og en etablert installert base med sterke røtter i Nord-Amerika, ABBs største marked. GE Industrial Solutions har hovedkontor i Atlanta, Georgia, og har rundt 13 500 ansatte over hele verden. I 2016 hadde GE Industrial Solutions en omsetning på rundt 2,7 milliarder dollar, med en operativ EBITDA-margin på ca. åtte prosent og en operativ EBITA-margin på ca. seks prosent. ABB kjøper GE Industrial Solutions for 2,6 milliarder dollar; transaksjonen vil foregå gradvis over ett år. ABB forventer å realisere om lag 200 millioner dollar av årlige kostnadssynergier i år fem, noe som vil være sentralt i å bringe GE Industrial Solutions til samme nivå som resten av bransjen. Som en del av transaksjonen og total verdiskaping har ABB og GE blitt enige om å etablere et langsiktig, strategisk leveringssamarbeid for GE Industrial Solutions-produkter og ABB-produkter som GE benytter i sine leveranser i dag.

- Med GE Industrial Solutions styrker vi vår nummer to posisjon innen elektrifisering globalt og utvider vår tilgang til det attraktive nordamerikanske markedet, sier ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer. - Kombinert med det langsiktige, strategiske leveringssamarbeidet med GE, skaper denne transaksjonen betydelig verdi for våre aksjonærer.

Han legger til: - Sammen med GE Industrial Solutions-teamet vil vi gjennomføre våre godt etablerte planer på en disiplinert måte for å bringe denne virksomheten som en del av den globale ABB-familien tilbake til det etablerte nivået i bransjen. Med dette neste steget innen aktiv porteføljestyring fortsetter vi å endre ABBs fokus, i tråd med vår Next Level-strategi, ved å styrke konkurranseevnen, hovedsakelig på det nordamerikanske markedet, og redusere risikoen med en virksomhets tidligfase.

- Denne kombinasjonen bringer to globale bedrifter sammen, som har et bredt spekter av elektriske sikkerhets- og distribusjonsprodukter, sier John Flannery, konsernesjef i GE. - ABB verdsetter våre ansatte, vår bransjekompetanse og vår evne til å operere i segmentene der vi har dybde og erfaring. GE vil også ha nytte av et utvidet, strategisk leveringssamarbeid med ABB nå som de to selskapene jobber sammen.

GE Industrial Solutions vil bli integrert i ABBs divisjon Electrification Products (EP), noe som resulterer i en unik global portefølje og et svært omfattende tilbud for nordamerikanske og globale kunder. De vil dra nytte av ABBs innovative teknologier og ABB AbilityTM digitale tilbud kombinert med GE Industrial Solutions' komplementære løsninger og markedsadgang. Inkludert i oppkjøpet er en langsiktig rett til å bruke merkevaren GE. ABB vil beholde GE Industrial Solutions-ledelsen og bygge videre på GEs erfarne salgsapparat. Når kjøpet er endelig gjennomført, vil denne transaksjonen ha en innledende demping på EPs operasjonelle EBITA-margin. ABB forplikter seg til å bringe EP tilbake til målmarginkorridoren på 15-19 prosent i løpet av 2020.

Tarak Mehta, president for ABBs EP-divisjon, sier: - Dette oppkjøpet styrker vår posisjon som partner for valg av elektrifisering globalt og i Nord-Amerika. Vi gleder oss til å samarbeide med GE Industrial Solutions' og ABBs kunder og kanalpartnere for å skape nye muligheter i dette svært attraktive kjernemarkedet for vår divisjon. Vi har en klar integrasjonsplan for å realisere synergiene av denne kombinasjonen og bringe vår samlede virksomhet tilbake i målmarginkorridoren i 2020.

ABBs EP-divisjon leverer hver dag over halvannen millioner produkter til kunder over hele verden gjennom et globalt nettverk av kanalpartnere og sluttkunder. EP tilbyr en omfattende portefølje av lav- og mellomspenningsprodukter og løsninger for en smartere, mer pålitelig flyt av strøm fra transformatorstasjon til stikkontakt.

På grunn av denne transaksjonen har ABB besluttet å sette det tidligere annonserte aksjegjenkjøpsprogrammet på vent.

Transaksjonen forventes å bli sluttført i første kvartal 2018, med forbehold for vanlige regulatoriske avvik. Credit Suisse og Dyal Co. fungerte som finansielle rådgivere for ABB og Davis Polk & Wardwell som juridiske rådgivere.

For ytterligere informasjon:

Pressemeldingen og presentasjonen er tilgjengelige på ABB News Center på www.abb.com/news og på Investor Relations hjemmeside på www.abb.com/investorrelations.

Om GE

GE (NYSE: GE) er verdens digitale industriselskap, som endrer industrien med programvaredefinerte maskiner og løsninger som er sammenkoblede, responsive og intelligente. GE er organisert rundt en global utveksling av kunnskap - "the GE Store" - der hver enkelt bedrift deler og har tilgang til samme teknologi, markeder, struktur og intellektuelle kapasitet. Hver oppfinnelse ytterligere fremmer innovasjon og anvendelse på tvers av bransjer. Med mennesker, tjenester, teknologi og stor skala, leverer GE bedre resultater for våre kunder ved å snakke industriens språk. www.ge.com

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Bergerveien 12
1396 Billingstad

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 136 000 ansatte. www.abb.no

Følg saker fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ABB

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom