ABB

ABB investerer én milliard i globalt innovasjons- og opplæringssenter

Del

ABBs største organiske investering innen industriell automatisering gjøres ved B&R i Østerrike, som selskapet overtok i fjor.

ABB bygger innovasjons- og opplæringssenter for industriell automatisering til én milliard kroner i Østerrike som skal stå klart i 2020.
ABB bygger innovasjons- og opplæringssenter for industriell automatisering til én milliard kroner i Østerrike som skal stå klart i 2020.
  • Investering på 100 millioner euro (om lag én milliard kroner) former ABBs lederposisjon innen maskinstyring
  • Investeringen i utviklingen av «fremtidens fabrikk» skaper 1000 arbeidsplasser
  • Avansert innovasjons- og opplæringssenter skal stå ferdig i 2020 i Eggelsberg, Østerrike
  • ABB bygger på B&Rs suksesshistorie ett år etter kunngjøringen av overtagelsen

Ett år etter at overtagelsen av B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) ble kunngjort, planlegger ABB å investere én milliard kroner i bygging av et avansert innovasjons- og opplæringssenter i Eggelsberg, nord for Salzburg i Østerrike. Investeringen er den største organiske investeringen innen industriell automatisering i ABBs mer enn 130 års historie og legger grunnlaget for rundt 1000 nye jobber i Østerrike.

Det nye innovasjons- og opplæringssenteret vil utvikle teknologier for «fremtidens fabrikk» basert på ABB AbilityTM, hvor produksjonen skjer autonomt med smarte og skytilkoblede maskiner og roboter. Med denne investeringen leverer ABB på sin Next Level-strategi, hvor innovasjon er en nøkkeldriver for lønnsom vekst. Selskapet investerer drøyt elleve milliarder kroner (1,4 milliarder USD) i forskning og utvikling årlig og har rundt 30 000 forskere og applikasjonsingeniører. B&R har over 1000 forskere og applikasjonsutviklere. 

Blant ABBs største R&D-sentre

Det nye forsknings- og utviklingssenteret vil dekke 35 000 kvadratmeter og huse en rekke avanserte fasiliteter. I tillegg til ultramoderne forsknings- og utviklingslaboratorier for utvikling og testing av nye automatiseringsteknologier fra industrielle styringssystemer til maskinlæring og kunstig intelligens, blir det også et automatiseringsakademi for opplæring av kunder, partnere og ansatte i disse teknologiene. Den banebrytende seremonien planlegges til sommeren, og det nye komplekset forventes å være i drift i 2020. Det vil da være et av ABBs største forsknings- og utviklingssentre.

Med det nye senteret vil verdens nest største leverandør av industrielle automatiseringsløsninger ytterligere utvide sin lederskapsposisjon innen maskinstyring og styring for stykkproduksjon. Utviklingen av disruptive teknologier gjør at ABB på en enda bedre måte kan betjene maskinstyringsmarkedet på rundt 160 milliarder kroner (20 milliarder dollar) årlig.

One stop shop

ABB overtok B&R i juli 2017, den gang den største uavhengige leverandøren av produkt- og programvarebaserte løsninger med åpen arkitektur for maskinstyring. I dag er B&R integrert i ABBs divisjon Industrial Automation som forretningsenheten Machine & Factory Automation. Med den kombinerte porteføljen er ABB den eneste leverandøren av industriell automatisering som tilbyr hele spekteret av teknologi og programvareløsninger for måling, styring, pådrag (av ventiler), roboter, elektrifisering og digitalisering.

- B&R har hatt en glimrende start i ABB og har overgått våre forventninger. Vi er i rute for å oppnå vårt mål om inntekter på over én milliard dollar (ca. åtte milliarder kroner) i nær fremtid, sier ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer. - Med vår investering på 100 millioner dollar styrker vi denne dynamikken og pilarene for suksesshistorien: innovasjon og mennesker. I tillegg til den nye kapasiteten for forskning og utvikling vil investeringen også utvide B&Rs automatiseringsakademi, som tilbyr kunder, partnere og ansatte globalt unike opplæringsprogrammer.

- Med den opplagte forpliktelsen til Eggelsberg-lokasjonen etablerer ABB seg som markedsleder for automatisering i Østerrike, sier landets kansler Sebastian Kurz. - Selskapet holder ord og foretar en meget viktig investering for landet som internasjonalt forretningssted. Dette er startsignalet for en offensiv for lokasjonen i et sentralt segment for digitalisering i industrien. Det er en viktig impuls for å skape høykvalifiserte, nye jobber og posisjonere Østerrike som et «high-tech»-land.

Satsingen vil også gagne landets utdanningslandskap.

- Ytterligere styrking av våre gode relasjoner med tekniske universiteter og høyskoler er en del av vår strategi for innovasjon og forskning. På den måten kan vi ytterligere akselerere vekst og innovasjon samtidig som vi utvider vårt tekniske lederskap, forteller Hans Wimmer, administrerende direktør i B&R.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ABB bygger innovasjons- og opplæringssenter for industriell automatisering til én milliard kroner i Østerrike som skal stå klart i 2020.
ABB bygger innovasjons- og opplæringssenter for industriell automatisering til én milliard kroner i Østerrike som skal stå klart i 2020.
Last ned bilde
Slik blir ABBs nye innovasjons- og opplæringssenter for industriell automatisering nord i Østerrike.
Slik blir ABBs nye innovasjons- og opplæringssenter for industriell automatisering nord i Østerrike.
Last ned bilde

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Bergerveien 12
1396 Billingstad

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en global teknologileder innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, med kunder innen energiforsyning, vann og avløp, industri samt transport og infrastruktur. Ved å bygge videre på over 130 års innovasjonshistorie former ABB i dag fremtiden for industriell digitalisering med to klare verditilbud: overføring av strøm fra kraftverk til strømuttak og automatisering av industrien fra naturressurser til ferdige produkter. Som hovedpartner for motorsportserien FIA Formel E flytter ABB grensene for elektrisk transport og bidrar til en bærekraftig fremtid. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 135 000 ansatte. www.abb.no

Følg saker fra ABB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ABB

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom