Grappa Musikkforlag AS

Splashgirl med nytt album i samarbeid med Robert Aiki Aubrey Lowe! Singelen "Taphead" ute i dag.

Del

Taphead er første singel ut fra Splashgirls kommende album More Human, et samarbeid med sanger/lydkunstner Robert Aiki Aubrey Lowe og produsent Randall Dunn. Låten er spilt inn i Ocean Sound Recordings på Giske og i Cirkular Ruin Studio i New York.

Splashgirl, foto: Ivar Kvaal
Splashgirl, foto: Ivar Kvaal

LYTT HER

Dette er den aller første låten fra Splashgirl som ikke er skrevet av bandet selv - coverlåta er hentet fra Talk Talks Laughing Stock (1991). Bandets Spirit of Eden (1988) sto gjennom hele arbeidet som en slags ledestjerne for det nye plateprosjektet, og forslaget om å covre nettopp denne låta kom fra produsent Dunn et stykke ut i studiooppholdet. Den røde tråden på albumet kom gradvis mer til syne i løpet av innspillingen og det ble raskt klart at de like gjerne kunne gå rett til kilden. Talk Talks siste album er preget av en nøye sammenstilling av lyder, detaljert lydproduksjon og en følelse av å invitere lytteren inn i en lydverden hvor bandet dikterer reglene, en beskrivelse som også kan stemme for mange av Splashgirls album.

Albumet som slippes den 24. mai er titulert More Human, og utforsker menneskets plass i et samfunn som i stadig større grad er prisgitt teknologi, hvor kunstnere allerede møter direkte konkurranse fra kunstig intelligens. Hva er forskjellen på det mennesket skaper og det maskinene skaper etter hvert som teknologien blir stadig mer sofistikert, og hvordan kan vi verne om det genuint menneskelige i musikk frembrakt ved at levende musikere møtes og skaper musikk sammen?

Samarbeidet med Lowe har gitt musikken et anstrøk av mystisisme som i stor grad stammer fra hans stemmebruk. Ideen om prosjektet kom opprinnelig fra Randall Dunn – han har jobbet med Splashgirl og Lowe hver for seg i årevis og så her en mulighet for en fruktbar utveksling av musikalske ideer og en anledning til å lage et unikt album hvor begges stemmer kommer tydelig frem.

null
Singelcover: Aslak Gurholt

Andreas Vold Løwe, Jo Berger Myhre og Andreas Lønmo Knudsrød i Splashgirl har kjent hverandre siden 2000 og bandet spilte sine første konserter i 2004. Første album Doors. Keys. (AIM Records) ble utgitt i 2007, før Splashgirl i 2009 utgav det som skulle bli Hubros første utgivelse: Arbor i 2009. Siden har bandet gitt ut albumene Pressure (2011), Field Day Rituals (2013), Hibernation (2015) og Sixth Sense (2018) på samme label. Siden starten har bandet spilt en lang rekke konserter i Skandinavia, Europa, USA og Japan.

Robert Aiki Aubrey Lowe (f. 1975) er en amerikansk lydkunstner og filmkomponist. Som komponist og utøver har han de siste årene jobbet med filmene Candyman (2021), Mother! (2017), Arrival (2016) og Sicario (2015). Hans hovedinstrument i denne produksjonen er modulærsynth, ofte iblandet mange lag av sin egen stemme og i noen tilfeller også lyden av resten av bandet.

Produsent Randall Dunn har tidligere produsert Splashgirls album Field Day Rituals (2013) og Hibernation (2018), og mikset albumet Pressure (2011).

More Human blir utgitt på Hubro 24. mai 2024, med en minikonsert på platebutikken Big Dipper i Oslo. Høsten 2024 reiser Splashgirl på turné 16.-29. september og 14.-20. oktober, hvor de spiller i bl.a. Dresden, Berlin og på Nasjonal Jazzscene i Oslo.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Singelcover av Aslak Gurholt
Singelcover av Aslak Gurholt
Last ned bilde
Photo by Ivar Kvaal
Photo by Ivar Kvaal
Last ned bilde
Photo by Ivar Kvaal
Photo by Ivar Kvaal
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye