NM i Sjømat 2024: 4 nye Norgesmestere – 2 gull til Trollkrabben AS
Tredje dag i NM i Sjømat ga fire nye Norgesmestere, og to NM-gull gikk til Trollkrabben AS. Konkurransen har nå beveget seg over i den tredje dagen og hvor man har bedømt håndverk og ferdigprodukter.
Norgesmesterskapet i Sjømat er en stor konkurranse for sjømatprodukter, og arrangeres av næringsorganisasjonen Sjømatbedriftene i samarbeid med NTNU Institutt for bioteknologi og matvitenskap. Det er påmeldt i overkant av 120 produkter til årets NM-konkurranse.
I dag har følgende produktklasser blitt bedømt:
- Fiskekaker – Håndverksprodukter
- Fiskekarbonade og fiskeburger – Håndverksprodukter
- Fiskepudding – Håndverksprodukter
- Åpen klasse ferdigprodukt
- Osteburger – håndverk og industri
For å kunne skille produktene fra hverandre og utrope en vinner i den enkelte produktklasse er det satt ned en fagjury med flere dommere som har til oppgave å bedømme sjømatproduktene i hver enkelt produktklasse.
De fore nye Norgesmesterne ble Fonn Egersund AS, Artic Chef AS, Gla Laksen AS, og Trollkrabben som hentet hjem to NM-gull, og vant henholdsvis produktklassene fiskekaker og fiskeburger med bacon og ost.
Flere av bedriftene hentet hjem flere medaljer. Fonn Egersund AS fikk til slutt medaljer i tre av fem produktklasser, og endte opp med både ett gull, ett sølv og en bronse. Gla Laksen tok med seg hjem, ett gull og to sølvmedalje, for sine produkter.
Med dagens nordligste vinner som er Artic Chef AS med tilholdssted i Vadsø, så har man NM-vinnere fra Vadsø i nord til Egersund i sør, noe som stadfester at matkvaliteten for sjømat er meget sterk langs hele kysten, forteller administrerende direktør i Sjømatbedriftene Robert H. Eriksson. Det er Sjømatbedriftene som arrangerer den prestisjefylte NM-konkurransen.
-Jeg vil på vegne av Sjømatbedriftene få gratulere alle medaljevinnerne i dagens produktklasser. Konkurransen under årets Norgesmesterskap i sjømat er utrolig tøff. og det er svært mange produkter som holder veldig høy kvalitet, sier Eriksson.
Robert Holmøy Eriksson forteller videre at NM-konkurransen er en meget viktig konkurranse for å få vist frem alle de gode sjømatproduktene som finnes på markedet.
-Vi håper konkurransen kan gi økt oppmerksomhet på sjømaten og ikke minst bidra til økt konsum av norsk sjømat. Vi må huske at sjømat er både utrolig godt, og det er sundt. Myndighetene har en ambisjon om at vi nordmenn bør spise mer sjømat og mindre rødt kjøtt ut fra et faglig helseperspektiv. Ambisjonen er å øke konsumet av sjømat med 20 pst frem mot 2025, avslutter Robert H. Eriksson.
Dagens resultater
HÅNDVERKSPRODUKTER/ FISKEKAKER
FIRMA PRODUKT
- Trollkrabben AS Fiskekaker Vikjo.
- Gla Laksen AS Fine fiskekaker
- Fonn Egersund AS Fiskekaker med løk
HÅNDVERKSPRODUKTER / FISKEKARBONADER OG BURGER
FIRMA PRODUKT
- Fonn Egersund AS Fiskeburger
- Brødrene Berggren AS Lakseburger
- Knutstad og Holen AS Laksekarbonader
HÅNDVERKSPRODUKTER / FISKEPUDDING
FIRMA PRODUKT
- Artic Chef AS Fløtepuddig m vårløk
- Fonn Egersund AS Fiskepudding
- Knutstad og Holen AS Fiskepudding
FERDIGPRODUKT / ÅPEN KLASSE
FIRMA PRODUKT
- Gla Laksen AS . Jegersild
- Gla Laksen AS Fiskesuppe
- Reinhartsen AS Treløksild
HÅNDVERK OG INDUSTRI / OSTEBURGER
FIRMA PRODUKT
- Trollkrabben AS Fiskeburger m bacon og ost
- Platina Seafood Marknad AS Ørret gourmetburger-cheddar & chili
- Reinhartsen AS Piratburger - Fiskeburger m/ ost og skinke.
Om Sjømatbedriftene
Sjømatbedriftene er en nasjonal, politisk uavhengig næringsorganisasjon som representerer alle ledd i sjømatnæringen fra produksjon til salg. Vårt formål er å utvikle sjønæringene på en samfunnsmessig ansvarlig og miljømessig bærekraftig måte. På samme tid skal vi ivareta medlemmenes interesser – både næringspolitisk, økonomisk, faglig og sosialt.
Følg pressemeldinger fra Sjømatbedriftene
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sjømatbedriftene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Sjømatbedriftene
Ber fiskeri- og havministeren stanse nedtrekket etter ny føring fra Stortinget17.4.2024 17:00:00 CEST | Pressemelding
Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert H. Eriksson, mener Myrseth bør stanse nedtrekket i trafikklysordningen etter de nye føringene som har kommet fra et bredt tverrpolitisk flertall i Stortinget.
NM i Sjømat 2024: -Feil resultater publisert for NM i Sjømat16.3.2024 16:49:36 CET | Pressemelding
Under tredje dag i NM i Sjømat 2024 ble det publisert feil resultater i to kategorier. Produktklassene som ble rammet var fiskekaker og osteburger. Dette gikk dessverre utover Trollkrabben. Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson, legger seg flat og beklager.
Sjømatbedriftene: Vil halvere dødeligheten innen 203012.3.2024 09:37:18 CET | Pressemelding
62,7 millioner oppdrettslaks døde i sjøfasen i 2023 og nådde aldri fiskedisken. Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson, mener dette er for dårlig og at vi som næring må sette oss klare mål. En klar målsetning må være å halvere dødeligheten innen 2030.
Ber regjeringen øke permitteringstiden fra 26 til 52 uker11.3.2024 08:48:15 CET | Pressemelding
Sjømatbedriftene ber regjeringen om å øke permitteringsreglene fra dagens 26 uker til 52 uker innenfor en 18-måneders periode for fiskeindustrien. Konsekvensene av dagens regler er at mange blir stående uten inntekt, eller at arbeidsgiver blir tvunget til å sende dem ut i ledighet, sier administrerende direktør Robert H. Eriksson.
NM i Sjømat 2024: 3 nye Norgesmestere på NMs siste dag7.3.2024 15:35:06 CET | Pressemelding
Tre nye Norgesmestere på konkurransens fjerde og siste dag. To gull gikk til Lofotprodukt AS, mens Rørvik Fiskemat AS og Brødrene Hjønnevåg AS tok med seg hvert sitt gull.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom