Bertel O. Steen

Utvidet ISO-sertifisering for Bertel O. Steen

Del

Scandinavian Certification AS har sertifisert Bertel O. Steen-konsernet iht. ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015. Totalt 50 lokasjoner har nå fått denne sertifiseringen innen kvalitet og miljø.

– Gjennom etterlevelse av pålagte og frivillige forpliktelser (lover og regler) sikrer vi at konsernet opptrer i overensstemmelse med beste praksis og at eventuelle hendelser blir håndtert korrekt, sier Thomas Øhrbom, direktør GRC i Bertel O. Steen.
– Gjennom etterlevelse av pålagte og frivillige forpliktelser (lover og regler) sikrer vi at konsernet opptrer i overensstemmelse med beste praksis og at eventuelle hendelser blir håndtert korrekt, sier Thomas Øhrbom, direktør GRC i Bertel O. Steen. Foto: Bertel O. Steen

Kvalitet i alle ledd
Bertel O. Steen AS (morselskapet) er tidligere sertifisert i henhold til den internasjonale kvalitetsstandarden ISO 9001:2015 og miljøstandarden ISO 14001:2015, mens egen- og deleide forhandlere lenge har vært Miljøfyrtårnsertifiserte. Nå er ISO-sertifiseringen utvidet til å omfatte alle egen- og deleide forhandlere, og Bertel O. Steen Lastebil og Buss med underavdelinger.

– Bertel O. Steen er et selskap som ivaretar miljø, mennesker og samfunn på en god måte der selskapsstyring i henhold til beste praksis er en forutsetning, sier Thomas Øhrbom som er direktør GRC (Governance, Risk & Compliance) i Bertel O. Steen.

– Vi har jobbet mye med kvalitet og bærekraft i de ulike delene av virksomheten, og har satt tiltakene i system slik at vi kan måle og dokumentere alt det gode arbeidet vi gjør, sier han. Gjennom et felles styringssystem i bilkonsernet forenkles lokal rapportering samtidig som vi oppnår økt kontroll med alle forretningsprosesser. 

– For å kunne dokumentere etterlevelse og samsvar (compliance) knyttet til kvalitet og bærekraft i konsernet, ønsket vi sertifisering gjennom en uhildet tredjepart. Arbeidet med ISO-sertifiseringen har pågått i noen måneder og i midten av juni ble de siste revisjonene gjennomført med ekstern revisor fra Scandinavian Certification AS. Alle avvik er nå lukket og nytt ISO-sertifikat mottatt som dokumenterer at hele bilkonsernet* er omfattet av sertifiseringen.

– Kontinuerlig forbedring står sentralt i Bertel O. Steen. At vi gjennom ISO-prosessen har og vil avdekke avvik er positivt. Det gir oss en unik mulighet til å bli bedre, sier Øhrbom.

Viktigheten av sertifisering
Bærekraft er et område som omfattes av stadig strengere forventninger og krav fra myndighetene. Gjennom Parisavtalen arbeider verdens land sammen for å stanse klima-endringene. Det medfører strengere lover og regler for utslipp og rapportering.  

I 2022 ble Åpenhetsloven innført, med hensikt om å sikre anstendige arbeidsforhold og ivaretakelse av menneskerettigheter i alle ledd av verdikjeden. I tillegg forventer kunder, produsenter, ansatte og andre interessenter at vi tar kvalitet og bærekraft på alvor og er transparente på hva vi gjør og hvor vi skal. 

Disse forventningene har Bertel O. Steen tatt på alvor i mange år. I konsernstrategien er kvalitet og bærekraft et prioritert område der behovet for å kunne kommunisere etterlevelse og samsvar øker i takt med satsingen. 

– At vi nå kan dokumentere compliance gjennom ISO-sertifisering, viser at konsernet er sitt sosiale, samfunnsmessige, lovmessige, etiske og miljømessige ansvar bevisst i alle sine virksomheter, sier Øhrbom. Han er tilfreds med at samtlige avvik er lukket og at sertifiseringen nå omfatter mer enn 50 lokasjoner.

– Vi har et ansvar for å bidra til å redusere negativ klima- og miljøpåvirkning samtidig som vi skal være en attraktiv og god arbeidsplass for våre ca. 3 000 medarbeidere. Ansvarlig produksjon av varer og tjenester står i høysetet i vårt arbeid, der vi holder hjulene i gang i Norge ved å sikre trygge kjøretøy for både privatpersoner, varetransport og nødetater, sier Thomas Øhrbom.

* Gjelder foreløpig ikke Snap Drive AS. 


Eventuelle spørsmål kan rettes til:
Thomas Øhrbom, direktør GRC i Bertel O. Steen: 934 31 760 / thomas.ohrbom@bos.no

Nøkkelord

Bilder

– Gjennom etterlevelse av pålagte og frivillige forpliktelser (lover og regler) sikrer vi at konsernet opptrer i overensstemmelse med beste praksis og at eventuelle hendelser blir håndtert korrekt, sier Thomas Øhrbom, direktør GRC i Bertel O. Steen.
– Gjennom etterlevelse av pålagte og frivillige forpliktelser (lover og regler) sikrer vi at konsernet opptrer i overensstemmelse med beste praksis og at eventuelle hendelser blir håndtert korrekt, sier Thomas Øhrbom, direktør GRC i Bertel O. Steen.
Last ned bilde

Bertel O. Steen importerer bilmerkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, smart®, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep, Setra og Fuso til Norge. Hovedtyngden av salget skjer gjennom vår egeneide forhandlerkjede.

Konsernet eier også Snap Drive AS, en frittstående verkstedkjede med 27 verksteder lokalisert i de største byene i Norge samt bildelingstjenesten Otto som tilbyr delebiler i flere kommuner og bedrifter. Bertel O. Steen er også deleier i bilabonnementstjenesten Fleks.  

I Bertel O. Steen har vi satt oss et ambisiøst formål – «Vi bringer kundene og samfunnet fremover på en ansvarlig og enklere måte». Vi skal gjøre det mulig for folk å reise slik de vil, uten bekymringer. Bertel O. Steen er garantisten for kvalitet og trygghet. Vi bryr oss om hver eneste kunde, om samfunnet og om hverandre. 

Følg pressemeldinger fra Bertel O. Steen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bertel O. Steen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bertel O. Steen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye