Volkswagen

Volkswagen I.D. R Pikes Peak - ladet for å nå toppen på rekordtid

Del

En ny æra for Volkswagen innen motorsport − avduking av den elektriske løpsbilen I.D. R Pikes Peak

Volkswagen sikter mot rekord med sin elektrisk drevne I.D. R Pikes Peak:

  • Verdenspremiere for merkets elektriske løpsbil - I.D. R Pikes Peak
  • Sikter mot ny rekord i bakkeløpet Pikes Peak den 24 .juni
  • 680 hk, 0-100 på 2,25 sekunder

Med firehjulsdrift, effekt på 680hk, dreiemoment på 650 NM og vekt på under 1100 kg, kommer løpsbilen til å delta i det klassiske bakkeløpet Pikes Peak International Hill Climb i Colorado Springs, USA, den 24. juni 2018. I.D. R Pikes Peak har en akselerasjon på 0-100 km/t på 2.25 sekunder, som er raskere enn både formel 1 og formel-e løpsbiler.

Målet er å slå rekorden for elektrisk drevne prototyper i løpet som også kalles for "Race to the Clouds". Den gjeldende rekorden i klassen er på 8 minutter og 57,12 sekunder og ble satt av Rhys Millen fra New Zealand (e0 PP100) i 2016.

- "Med I.D.-familien vil vi være i forkant av elektrisk mobilitet. Volkswagens deltakelse i Pikes Peak setter dermed føringen for vår fremtid innen motorsport, og har også sterk symbolverdi", sier Dr. Frank Welsch, toppleder for utvikling i Volkswagen. "Erfaringer fra motorsport har alltid kommet kundene til gode, ved at disse tas med i produktutviklingen for vanlige biler", forklarer Welsch.

- "Bilen ser fantastisk ut og har allerede vakt stor interesse. Projektet viser at Volkswagen er på rett vei med sin store elbilssatsing og den kommende lanseringen av I.D.-familien. Pikes Peak er uten tvil det mest ikoniske bakkeløpet i verden. Takket være I.D. R-projektet blir løpet en unik mulighet for Volkswagen å teste innen elektrisk mobilitet, både emosjonelt og med et idrettslig perspektiv, sier Jürgen Stackmann, Volkswagens øverste leder for salgs- og marketing.

Løpsbilen I.D. R Pikes Peak

Det viktigste målet med utviklingen av I.D. R Pikes Peak var å finne den ideelle balansen mellom energikapasistet og vekt. Fokuset var ikke som med vanlige løpsbiler å oppnå maksimal ytelse.

Litiumionbatterier brukes som energilagringssystemer på samme måte som i serieproduserte elbiler. Det er store krav til battericellene. Energitettheten er den avgjørende faktoren for systemet ved produksjon av høyspenning. Målet for motorsportingeniørene var høyest mulig effekt på vei til toppen av Pikes Peak. Ca 20 prosent av den elektriske energien som kreves under løpet genereres under kjøringen. Ved bremsing regenerer de elektriske motorene bremseenerigi til elektrisitet, og fører den inn i batteriet.

I.D. R Pikes Peak går inn i sin avgjørende fase

Mulighetene for å gjøre tester på den 19,99 km lange løpstrekningen i Colorado Springs er svært begrenset og bare mulig i enkelte deler. Derfor blir de fleste testene gjennomført på testbaner.

Den firehjulsdrevne løpsbilen kombinerer ambassadørrollen for Volkswagens elektrisk drevne I.D.-familie med det sportslige sortimentet av Volkswagenprodukter: R-modellene. Prosjektet er det første steget i en tettere kobling mellom Volkswagen R og Volkswagen Motorsport. Merket Volkswagen har planer om å tilby mer enn 20 fullelektriske biler på det globale markedet fra 2025. Produksjonen av den første produksjonsmodellen i I.D.-familien er planlagt å starte mot slutten av 2019 i Tyskland. Kompaktmodellen I.D. og SUVen I.D. CROZZ lanseres i år 2020 mens I.D. BUZZ og flaggskipet I.D. VIZZION lanseres i år 2022. I.D. R Pikes Peak blir det femte medlemmet i I.D.-familien.

Comeback for Volkswagen etter mer enn 30 år

Pikes Peak International Hill Climb har blitt gjennomført siden 1916 i Rocky Mountains nær Colorado Springs. Løpet er 19,99 kilometer langt og stiger 1 440 meter til mållinjen på 4 300 meter over havet. Banen inneholder 156 svinger.

Siste gang Volkswagen Motorsport deltok i Pikes Peak Mountain Race var i 1987. Da med en spektakulær Golf Mk2 med to motorer, en foran og en bak. Bilen med 652 hestekrefter fikk tekniske problemer og føreren måtte bryte av tekniske årsaker 400 meter før mållinjen. − Det er på tide med revansje, sier Sven Smeets, leder for Volkswagen Motorsport.

− I.D. R Pikes Peak representerer en ekstremt spennende utfordring for oss, for å vise hva som er mulig med en elektrisk motor i motorsport. Alle i teamet, med føreren Romain Dumas i spissen, er svært motiverte til å sette ny rekord for elbiler, legger Sven Smeets til.Nøkkelord

Bilder

Lenker

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for åttende året på rad i 2017. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-media-services.com/en/

https://www.volkswagenag.com/

Følg saker fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Volkswagen

Volkswagen planlegger 22 millioner elektriske biler i løpet av de neste ti år13.3.2019 11:31:36 CETPressemelding

70 nye elektriske modeller innen 2028 – istedenfor de tidligere planlagte 50 Omfattende avkarboniseringsprogram for Volkswagengruppen fastlagt Volkswagengruppen sikter mot full CO2-nøytralitet innen 2050 Dr. Herbert Diess: – Volkswagen vil endre seg radikalt. Vi tar ansvar innen alle sentrale tema for framtida – spesielt innen klimakampen. Volkswagenkonsernet fortsetter påtrykket for en grunnleggende endring i individuell mobilitet, og satser konsekvent på elektrifiserte biler. Økningen i planlagte modeller på gruppens elektriske plattformer gir en økning fra 15 millioner til 22 millioner kjøretøy i det kommende tiåret. Økt elektrisk mobilitet er et viktig steg på veien mot CO2-nøytralitet. Volkswagen har fastlagt et omfattende avkarboniseringsprogram med mål om å oppnå en fullstendig CO2-nøytral balanse innen alle områder fra kjøretøyflåte via produksjon til administrasjon innen 2050. Volkswagen forplikter seg dermed fullt og helt til klimamålene i Paris-avtalen. – Volkswagen tar ansv

Volkswagen og Microsoft deler fremgang i strategisk partnerskap11.3.2019 12:33:08 CETPressemelding

Volkswagen Automotive Cloud skal utvides til Kina og USA, i tillegg til Europa – kjernemarkeder for den kommende ID. Volkswagen og Microsoft utvikler det første pilotprosjektet for sammenkoplede kjøretøytjenester. Rask fremgang i byggingen av Volkswagens utviklingssenter i Nord-Amerika. Felles besøk hos Volkswagen Digital Lab i Berlin: dr. Herbert Diess, administrerende direktør i Volkswagen AG, og Satya Nadella, administrerende direktør i Microsoft, forteller om resultater av samarbeidet så langt, og peker ut veien videre. – Vårt strategiske partnerskap med Microsoft er en nøkkelfaktor i å utvikle Volkswagen til å bli en software-drevet tilbyder av mobilitet. Med Volkswagen Auotmotive Cloud, arbeider vi med en unik løsning for våre kunder. Våre muligheter for oppskalering gir oss et stort konkurransefortrinn på dette feltet, sier Dr. Herbert Diess. – Digital teknologi endrer raskt alle områder innen bilindustrien – fra produksjonsprosessen til selve bilen, sier Satya Nadella. – Vårt p

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom