Norges Kampsportforbund

Viste kvalitet i kvartfinalen

Del

Til tross for tap viste Julie Helgesen Ramsey (17) fine kvaliteter i søndagens kvartfinale i junior-EM i taekwondo.

Julie Helgesen Ramsey og Walid Kamal
Julie Helgesen Ramsey og Walid Kamal

Talentet Julie Helgesen Ramsey kjempet seg i helgen helt frem til kvartfinalen i europamesterskapet for juniorer. Arrangementet gikk av stabelen i Larnaca på Kypros.

Julie vant den første kampen mot Katsiaryna Hulevvich fra Belarus 4-2 i klassen kvinner minus 63 kilo. Den neste kampen mot Sena Nur Erturk fra Tyrkia vant hun 11-3. I kvartfinalen møtte hun deretter Ana Taslak fra Kroatia. Taslak har vunnet flere store internasjonale konkurranser de siste årene. Kvartfinalen ble derfor som forventet en svært tøff kamp som Ana til slutt vant 23-21.

Rå på å nullstille
- På dette nivået har små feil store konsekvenser, men jeg er fornøyd med egen prestasjon. Jeg er heldigvis rå på å nullstille, og gleder meg allerede til neste mulighet, sier Julie etter tapet.

Norge sendte i tillegg til Helgesen Ramsey Walid Kamal (16) fra Grorud Taekwondo Klubb til junior-EM. Kamal tapte dessverre sin første kamp mot den tøffe motstanderen Levent Jozsa fra Ungarn i klassen herrer minus 55 kilo.

Viktig for fremtiden
– Vi i Norges Kampsportforbund er svært glade for å kunne sende Julie og Walid til junior-EM, og vi setter pris på innsatsen som er lagt ned både av utøverne og klubbmiljøene for å kvalifisere seg til mesterskapet. Julie kjempet veldig bra og var veldig tett på å vinne kvartfinalen. Etter andre runde var stillingen 10-10, men jenta fra Kroatia er en svært sterk motstander. Taslak ble europamester som kadett i 2011 og har etter dette vunnet en rekke store internasjonale konkurranser, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Julie Helgesen Ramsey og Walid Kamal
Julie Helgesen Ramsey og Walid Kamal
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom