Tusvik og Tønne tisser offentlig

Del

1 av 2 skoler i verdens fattigste land mangler gode sanitærforhold. Sammen med UNICEF og Tusvik&Tønne, dro Domestos på skolebesøk. Her setter de fokus på arbeidet UNICEF gjør for å bedre sanitærforholdene til de som trenger det mest, og hvordan Domestos bidrar i dette arbeidet.

På Brannfjell skole rigget Domestos opp sin egen Glo-Do. En konstruksjon som gir deg illusjonen av å sitte på do i full offentlighet – slik hverdagen faktisk er for veldig mange jenter i de fattigste deler av verden.

- Nå er ikke vi så blyge på tissing i offentlighet, men det hadde jo vært helt forferdelig å ikke hatt et alternativ, forteller Lisa Tønne.

Hygiene redder liv

Mangel på gode sanitærforhold er særlig et problem for at jenter fullfører utdanning.

- Å utstyre skoler med skikkelige toaletter er noe av det viktigste vi driver med. Det er nemlig helt vesentlig for å holde jenter i skolen og sikre at de får utdanning. Vi ser at jenter som kommer i puberteten ofte slutter på skolen. Når det ikke finnes rene og trygge toaletter blir de tvunget til å vaske seg eller gå på do i offentlighet, og dermed lettere utsatt for infeksjoner eller voldekt, forteller Odd Bjørnerud i UNICEF Norge.

- Er det noe verden trenger, så er det at jenter får gå på skole, legger Lisa Tønne til.

Engasjerte ungdommer

Niendeklassen på Brannfjell skole fikk også teste Glo-Doen. Når Sigrid og Lisa satt der for å spille inn podcast tittet de nysgjerrig inn. Etterpå fikk de en annerledes skoletime, der UNICEF fortalte om sitt arbeid med vann og sanitær i felten.

- Det var veldig riktig for oss å være på en skole for å fortelle om arbeidet. Sanitærforhold er jo et viktig satsningsområde i saken som vi støtter. Vi i Domestos er veldig stolte av å kunne samarbeide med UNICEF for å bedre mulighet til utdanning, særlig blant jenter, ved å sikre rene og trygge toaletter. Jeg er glad ungdommen på Brannfjell tok oss så godt i mot, forteller Richard Düring i Unilever Norge.

- Min gamle ungdomsskole viste seg å være en trivelig gjeng med fjortiser som engasjerte seg i det at ikke alle har et toalett eller rent vann i sin skolehverdag. Så det var svært koselig å se en snill klasse, med engasjerende spørsmål til UNICEF, sier Sigrid Bonde Tusvik.

Domestos og Unilever støtter UNICEF i arbeidet med å bedre sanitære forhold i verden.

Domestos og Unilever Norge donerer 1 krone til UNICEF for hver solgte flaske med Domestos merket med UNICEF-etikett, og vil i 2018 donere minimum 21,5 millioner kroner globalt.

Siden 2012 har samarbeidet hjulpet mer enn 6 millioner mennesker til rene og trygge toaletter.

Over 75.000 barn har fått bedrede sanitærforhold i skolen. 

Domestos og Unilevers samarbeid med UNICEF er en del av Unilevers bærekraftplan (USLP)** og har som mål å hjelpe 25 millioner mennesker med tilgang til rene og trygge toaletter, innen 2020.

Les mer om samarbeidet mellom UNICEF og Domestos her.

*UNICEF støtter ingen merker eller produkter 
*Progress on sanitation and drinking water - 2015 update and MDG assessment, UNICEF and World Health Organisation, 2015 
**https://www.unilever.com/sustainable-living/ 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Domestos

Domestos
Martin Linges vei 25
1364 Fornebu

http://www.domestos.co.uk/

Domestos har siden 1929 levert toalettrengjøringsartikler for husholdninger. Merkevaren forvaltes og produseres av Unilever.

Siden 2012 har Domestos støttet UNICEF i arbeidet med å sikre rene og trygge sanitærfasiliteter. Så langt har de bedret de sanitære forholdene til mer enn 6 millioner mennesker, og mer enn 75 000 barn har fått rent vann og toalettfasiliteter på skolene.

Følg saker fra Domestos

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Domestos på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Domestos