TINE SA

TINE fotballskole sparkes i gang over hele landet

Del

TINE og Norges Fotballforbund (NFF) har holdt TINE Fotballskole gående i over 20 år.

Også i år vil nok fotballskolen bli sommerens høydepunkt for mange av de om lag 70 000 barna i alderen 6-12 år som deltar.

- Allerede før TINE Fotballskole 2018 sparkes i gang, viser tallene at nesten 1,2 millioner barn og unge har deltatt så langt, forteller André Paulsen i NFF.

To av fokusområdene for fotballskolen er kosthold og enda større jentedeltakelse.

- Både NFF og TINE ønsker i 2018 å løfte frem kosthold og ernæring som viktige elementer for årets deltakere. Samtidig er vi begge opptatte av å øke andelen på både jentedeltakere og jentetrenere. Flere av klubbene arbeider godt med dette allerede, for å nå målene om minst 40 % jenteandel, noe vi gleder oss over, sier Paulsen.

Jenteandelen øker

Helt siden starten har TINE Fotballskole at stort fokus på jenteandelen. Dette har økt i takt med andelen kvinnelige trenere. Mange arrangører melder om minst 40 prosent jenteandel blant deltakere og trenere. 

- En god TINE Fotballskole bør ha minimum 40 prosent jenter som trenere. Vi ønsker flere jenter som trenere fordi jentene i klubbene selv ønsker oppgaver og ansvar, og fordi vi ønsker flere jenter/kvinner i trenerrollen. De er veldig gode rollemodeller for de unge spillerne. Dette fører til bedre rekruttering av jentespillere, sier Paulsen. 

Sunn og smart mat på fotballbanen

Under TINE Fotballskole blir det aktive dager og lagspill sammen med barn som har lik interesse, da er det viktig med riktig påfyll.

- TINE ønsker å bidra til at utvalget i kiosken blir større og mer variert, og ikke minst bidra til at både voksne og barn gjør gode valg når sulten melder seg - Gjennom både organisert aktivitet og å tilby et godt og bredt utvalg av idrettsmat og - drikke, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen.

TINE har blant annet konseptet Smart Idrettsmat. Der får klubbene tilgang på gode tilbud rundt et bredt utvalg av varer til kiosk og arrangementer.

- Vi er vårt samfunnsansvar bevisst, og TINE Fotballskoler, i samarbeid med de lokale klubbene, er på mange måter et flaggskip i å få barn og unge i aktivitet. Og samtidig sikre at både utøvere og tilskuere har et godt og bredt tilbud å velge fra når de har behov for litt påfyll, sier Syversen.

Fakta om TINE Fotballskole:

  • TINE Fotballskole er NFFs offisielle fotballskole og er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og TINE.
  • I sommer arrangeres TINE Fotballskole for 21. året på rad.
  • Totalt har nesten 1,2 millioner barn deltatt på en TINE Fotballskole siden første året i 1997.
  • God fotballaktivitet, trygg og god sosial ramme, samt sunt og variert kosthold er sentrale stikkord for TINE Fotballskole.  
  • Jenteandelen i TINE Fotballskole nærmer seg 40 prosent
  • Til sammen deltar rundt 70 000 barn på TINE Fotballskole i året. Fordelt på 460 arrangementer, som varer fra tre til fem dager.
  • Det er klubber som er arrangører.
  • Samtlige klubber som er tilsluttet NFF, kan søke om å arrangere TINE Fotballskole.
  • NFF leverer innholdet og kvalitetssikrer alle fotballskolene.
  • Kontaktinfo NFF: andre.paulsen@fotball.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom