ULOBA

Stolthetsprisen 2016 går til Berit Vegheim

Del

Gjennom stiftelsen Stopp diskrimineringen har Berit Vegheim i mange år jobbet mot diskriminering av funksjonshemmede. For denne innsatsen får hun Stolthetsprisen.

Etter å ha holdt appell hatkriminalitet for andre funksjonshemmede i Stolthetsparaden i Oslo, fikk Berit Vegheim tildelt Stolthetsprisen.

«Årets prisvinner har i mange år vært synlig på samfunnets mange arenaer – der hvor diskriminering diskuteres og debatteres,» står det i juryens begrunnelse.

Juryen roser Berit Vegheim for å ha satt hatkriminalitet mot funksjonshemmede på dagsorden, og for å ha medvirket til den loven som for første gang sikret funksjonshemmede et diskrimineringsvern.

Berit Vegheim satt i Manneråkutvalget, som la frem utredningen «Bra bruker til borger». Utredningen var en medvirkende faktor til at diskriminerings- og tilgjengelighetsloven ble vedtatt.

Berit Vegheim er daglig leder i stiftelsen Stopp diskrimineringen. Hun er utdannet kriminolog, har vært leder i Kvinnefronten og Synshemmede akademikere og har arbeidet med flere prosjekter i Funksjonshemmedes fellesorganisasjon.

I sin appell i Stolthetsparaden advarte Berit Vegheim funksjonshemmede mot å identifisere oss med gjerningspersonenes syn på oss, når vi utsettes for hatkriminalitet.

Uloba – Independent Living Norge SA deler hvert år ut Stolthetsprisen til en person eller gruppe som har gjort en spesiell innsats for funksjonshemmede.

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjosnrådgiver Helge Olav Haneseth Ramstad
Telefon: 46808111
Epost: hra@uloba.no

Bilder

Lenker

Om ULOBA

ULOBA
ULOBA
Tollbugata 114
3041 Drammen

32 20 59 10http://www.uloba.no

Uloba – Independent Living Norge SA er en ideell organisasjon etablert som et samvirke. Vår politiske visjon er en verden der funksjonshemmede har frihet til livsutfoldelse, og deltar på alle samfunnets arenaer. Visjonen er grunnlaget for Ulobas BPA, som vi har utviklet til et verktøy for funksjonshemmede med assistansebehov som velger å ta ansvar og styring over sitt eget liv. Ulobas BPA gir optimal frihet og samfunnsdeltakelse. Uloba – Independent Living Norge SA har over 1300 medlemmer og forvalter arbeidsgiveransvaret for nærmere 6000 assistenter. Vi er landsdekkende med hovedkontor i Drammen.

Følg saker fra ULOBA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ULOBA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ULOBA