GIEK – Garantiinstituttet for eksportkredittGIEK – Garantiinstituttet for eksportkredittGIEK – Garantiinstituttet for eksportkreditt

Statlig eksportfinansiering holder seminar i Arendal

Del

Er du erfaren eksportør, bedrift i omstilling eller helt fersk på det internasjonale markedet? Eksportfinansiering kan hjelpe din bedrift å vinne kontrakter i utlandet! Seminaret arrangeres av GIEK, Eksportkreditt Norge og Innovasjon Norge, i samarbeid med Sparebanken Sør, GCE Node, Arendal Næringsforening og Grimstad Næringsforening.

Mange norske eksportbedrifter møter i dag omstillingsutfordringer. Flere må ut og finne nye kunder og markeder. Da kan attraktiv eksportfinansiering være et viktig salgsargument for å få sikret nye kontrakter. Staten skal støtte opp under norsk eksportindustri, og GIEK og Eksportkreditt Norge har derfor satt i gang tiltak for å imøtekomme behovene til mindre og mellomstore bedrifter som skal eller har etablert seg i internasjonale markeder. Tilbudet er også relevant for større selskaper som tegner mindre kontrakter.

Hvis din bedrift har kunder i utlandet, eller har planer om å selge til internasjonale markeder, bør du få med deg dette frokostmøtet.  Her presenterer vi nye finansieringsløsninger som kan være aktuelle for akkurat din bedrift. Vi møter også et selskap som forteller om sine erfaringer med statlig eksportfinansiering.

8:00-8:30          Frokost

8:30-8:45          Åpning ved Regionbanksjef i Sparebanken Sør, Asbjørn Udjus.

8:45-9.15          Eksportfinansiering som salgsverktøy for SMB bedrifter ved SVP –  Offshore Oil & Gas i Eksportkreditt Norge, Anna Musiej Aanensen, og SVP - Renewable Energy i GIEK, Ute Fosså

9:15-9:45          Eksportkreditt/GIEK som viktig støttespiller for rask vekst ved COO, Andre Holthe fra Safelink AS.

9:45-10:00        Finansiering til kommersialisering gjennom EU og hjelp til internasjonal vekst for norske bedrifter ved Seniorrådgiver Mathias Aguirre Havgar fra Innovasjon Norge.

10:10-10:15      Tiltak for diversifisering og økt konkurransekraft ved Prosjektleder Ann Marchioro i GCE Node.

Adresse:           Kirkebakken (Sparebanken Sør) i Arendal .

Dato:                 4. november 2015

Tid:                    08:00-10:15

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om GIEK – Garantiinstituttet for eksportkreditt

GIEK – Garantiinstituttet for eksportkreditt
GIEK – Garantiinstituttet for eksportkreditt
Støperigata 1
0250 Oslo

+47 22 87 62 00http://www.giek.no
Garantiinstituttet for Eksportkreditt (GIEK) er en del av det norske virkemiddelapparatet for eksportfremme sammen med Eksportkreditt Norge, Innovasjon Norge og GIEK Kredittforsikring. GIEK er en forvaltningsbedrift underlagt Stortinget og Regjeringen v/ Nærings- og fiskeridepartementet (NFD).

Følg saker fra GIEK – Garantiinstituttet for eksportkreditt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra GIEK – Garantiinstituttet for eksportkreditt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra GIEK – Garantiinstituttet for eksportkreditt

Petrobras skal handle for 4,3 milliarder kroner hos den norske leverandørindustrien5.7.2019 09:01:39 CESTPressemelding

Brasils oljeselskap Petrobras fikk i juni garantier fra GIEK på til sammen 500 millioner amerikanske dollar for å finansiere kjøp av tjenester fra norske offshorerederier i Brasil. Garantiene utgjør halvparten av en kredittramme på 1 milliard dollar (8,5 milliarder kroner) som ble innvilget av GIEK i fjor basert på potensiell norsk eksport frem desember 2020. Den resterende halvparten på rundt 4,3 milliarder kroner kan fortsatt benyttes til ny eksport fra norske leverandører.