Unio

Spekter-forhandlingene i gang

Del

I dag gikk startskuddet for årets forhandlinger i Spekter. Unio overleverte i går sine krav i A-forhandlingene. Dermed er startskuddet for Unio sine 47.200 medlemmer i Spekter gått.

–  Unio har forventinger til dette oppgjøret og vi mener det er rom for å komme oss i møte, sa forhandlingsleder Eli Gunhild By i Unio, da kravet ble overlevert.

Kravene i A-forhandlingene er for Unios del ikke økonomiske, men handler primært om å legge til rette for lokale forhandlinger og avtale frister for B-delsforhandlinger i de ulike virksomhetene som ikke er helseforetak. Eventuelle lokale forhandlinger i helseforetakene avtales senere.

Dette er medlemstallene i de ulike forbundene i Spekter sine virksomheter:

Norsk Sykepleierforbund (38.709)

Radiografforbundet (2.520)

Fysioterapeutforbundet (1.607)

Forskerforbundet (1.401)

Utdanningsforbundet (1.100)

Akademikerforbundet (797)

Ergoterapeutforbundet (670)

Det norske maskinistforbund (301)

Presteforeningen (73)

Bibliotekarforbundet (19)

Det norske Diakonforbund (7)

Nøkkelord

Kontakter

Kontaktperson for mediene i Spekter Unio er kommunikasjonsrådgiver Tore Bollingmo, telefon 92 84 01 77, e-post tore.bollingmo@nsf.no

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er partipolitisk uavhengig og er med våre 360 000 medlemmer Norges nest største hovedorganisasjon for arbeidstakere.

Unio skal være den hovedorganisasjonen som best ivaretar universitets- og høgskoleutdannedes interesser ved å arbeide for høyere verdsetting av kunnskap, forskning, kompetanse og ansvar.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom