Medietilsynet

Slukking av kommersielle FM-kanaler i Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane

Del

Fredag 15. september, slukker de riksdekkende kommersielle kanalene og noen lokalradioer sine FM-sendinger i Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane.

Det digitale radioskiftet fortsetter med slukking av FM-sendingene til de riksdekkende kommersielle kanalene, og lokalradioene P5 Stavanger, Energy Stavanger, Radio Sandnes, P5 Bergen og Energy Bergen. Andre lokalradioer i disse fylkene kan fortsette å sende på FM.

Det digitale radioskiftet sluttføres på Sør- og Vestlandet

- Med slukkingen 15. september er det digitale radioskiftet i denne regionen gjennomført. For å lytte til riksdekkende radio på Sør- og Vestlandet må man heretter ha digitalt radioutstyr, sier Line Langnes, seniorrådgiver i Medietilsynet. – Det er også viktig å huske på at NRK og de kommersielle riksdekkende kanalene sender i to ulike DAB-nett med ulik dekningsgrad, avslutter Langnes.

Du kan få en oversikt over hvilke kanaler som er tilgjengelige der du bor på radio.no. Om du har spørsmål eller ønsker informasjon om det digitale radioskiftet, kan du lese mer på Medietilsynets nettside om digitalradio. Her finner du blant annet informasjon om dekning og mottak, kanalsøk, DAB+ i bil og gjenvinning av FM-radioer.

Du finner også nyttig informasjon om DAB på nrk.no/dab og radio.no.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet arbeider med veiledning av barn og unge i bruk av digitale medier, aldersgrenser for kinofilm, støtteordninger, behandler søknader om pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom