ŠKODA

ŠKODA KAROQ med 5 stjerner i Euro NCAP-test

Del

Den uavhengige sikkerhetsorganisasjonen som tester nye biler, (Euro NCAP) har testet den nye ŠKODA KAROQ. Den nye SUVen fra ŠKODA fikk topp score med fem stjerner, og det gjøre den til en av de sikreste bilene i sin klasse.

•    ŠKODA KAROQ med høy aktiv og passiv sikkerhet
•    Passasjerbeskyttelse for voksne oppnår hele 93% score i testen
•    ŠKODA KAROQ er ŠKODAs andre modell med fem stjerner i 2017
•    Alle ŠKODA-modeller som selges i Norge har 5 stjerner

«ŠKODA KAROQ oppnår på samme måte som vår andre SUV KODIAQ, 5 stjerner i Euro NCAP-testen. Utviklingen av et sikkert karosseri er basisen for et godt resultat, og med en rekke assistentsystemer gjør det at nye ŠKODA-modeller plasserer seg helt i tet når det gjelder sikkerhet», sier direktør Thomas Meiner i ŠKODA i Norge.

Rangeringen tar utgangspunkt i fire forskjellige elementer, passasjerbeskyttelse for barn, passasjerbeskyttelse for voksne, fotgjenger beskyttelse og førerassistansesystemer.

Passasjerbeskyttelse for voksne oppnår hele 93%, og det plasserer KAROQ blant de beste i sin klasse og i tillegg oppnår KAROQ god score på en rekke viktige områder.

ŠKODA KAROQ får på samme måte som ŠKODA KODIAQ, 5 stjerner i Euro NCAP-testen. Det betyr også at ŠKODA er en av få bilmerker hvor alle modeller som selges har fått 5 stjerner i kollisjonstesten.

Sikkerheten i KAROQ ivaretas gjennom en vridningsstiv konstruksjon med generøse deformasjonssoner og ved bruk av høykvalitet stål. I tillegg har KAROQ syv kollisjonsputer for fører- og sidepassasjer, knekollisjonspute for fører, sidekollisjonsputer foran og hodekollisjonsputer foran og bak

Barneseter kan festes ved bruk av Isofix-systemet, som også er tilgjengelig for passasjersetet foran. Ved påkjørsel bakfra, vil de spesialdesignede hodestøttene (WOKS = Whiplash Optimized Headrests) redusere risikoen for whiplash for fører og passasjer.
Høydejusterbare 3-punkts sikkerhetsbelter foran med aktive beltestrammere og kraftbegrensere er også standard. Ved kollisjon lukkes eventuelle åpne vinduer, inkludert soltaket automatisk.

ŠKODA KAROQ er utstyrt med en rekke radar- og sensorbaserte førerassistansesystemer. Front Assist med City Safe Nødbrems, fotgjengerbeskyttelse og fotgjengergjenkjenning forhindrer ulykker i lav fart og ikke minst med fotgjengere.

Andre sikkerhetsfunksjoner i ŠKODA KAROQ inkluderer blindsonevarsler, multikollisjonsbrems, tretthetsvarsler og Care Connect (proaktive tjenester og nødanrop).

Kontakter

Bilder

Om ŠKODA

ŠKODA
ŠKODA
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.skoda-auto.no/

ŠKODA - Smarte løsninger hele veien

Følg saker fra ŠKODA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ŠKODA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ŠKODA

ŠKODA KODIAQ RS – den første SUVen i RS-familien5.10.2018 09:39Pressemelding

Den sportslige og topp-utstyrte KODIAQ RS med debut på bilmessen i Paris Første ŠKODA SUV i RS-familien Den første ŠKODA SUV som kommer med full-LED frontlykter, og digitalt dashbord som standard Tilvalgsfargen Race Blue tilgjengelig for første gang på en ŠKODA SUV Inspirerende motorlyd takket være Dynamic Sound Boost Alcantara-detaljer i setene og i dørene Den mest sportslige utgaven av KODIAQ-familien tilbyr mye plass og praktiske løsninger KODIAQ RS med ny banerekord for en syvseters SUV rundt Nürburgrings Nordschleife Tidligere har ŠKODA avslørt flere detaljer om den nye ŠKODA KODIAQ RS, nå har den fått sin premiere på bilmessen i Paris. I en serie av bildedryss og noen eksklusive videoklipp har ŠKODA gitt noen smakebiter på hva man kan forvente av den første SUVen i ŠKODAs RS-familie – blant annet den kraftigste dieselmotoren som ŠKODA noen gang har laget, LED-frontlykter, digitalt dashbord, og den nye Dynamic Sound Boost-funksjonen som tilføyer en dynamisk karakter med en fyldig

ŠKODA på Paris Motor Show 2018: Sportslig, fremtidsrettet og digital2.10.2018 08:48Pressemelding

På bilmessen i Paris lar ŠKODA de besøkende ta del i en digital fremtid på merkets stand i paviljong 4 ŠKODA VISION RS kombinerer sportslighet og teknologi ŠKODA KODIAQ RS er den først SUVen i ŠKODA RS-familien SPORTLINE og SCOUT er nye modellvarianter tilgjengelig på ŠKODA KAROQ ŠKODA OCTAVIA G-TEC med mer krefter og lenger rekkevidde med CNG-drivlinje ŠKODA AUTO streamer pressekonferansen direkte 2. oktober fra kl 13:00 På bilmessen i Paris presentes ŠKODA ikke bare som både sporty og fremtidsrettet, men også som en tilbyder av fremtidige mobilitetsløsninger. De inviterer de besøkende til en helt spesiell digital opplevelse fra 2. til 14. oktober. Her kan du blant annet ta del i en fiktiv dag som en avtar, og oppleve fremtidens skreddersydde, digitale mobilitetstjenester. Med VISION RS-konseptstudiet, tilbyr ŠKODA en sniktitt inn i fremtiden til den sportslige RS-familien. En familie som nå har inkludert sin første SUV – KODIAQ RS. Modellvariantene SCOUT og SPORTLINE blir nå tilgjeng

ŠKODA viser designvideo og interiørskisser av VISION RS6.9.2018 15:30Pressemelding

Interiøret i ŠKODA VISION RS kombinerer sportslighet og bærekraft Videoklippet gir et glimt av interiørdesignet på konseptbilen Det sportslige, kompaktbil-studiet har sin verdenspremiere på bilutstillingen i Paris oktober 2018 ŠKODA VISION RS gir et frempek på ŠKODAs kommende RS-modeller. Designskissene gir et førsteinntrykk av konseptbilens interiør, før sløret løftes av på Paris Motor Show i oktober. I tillegg viser de en eksklusiv video med en sniktitt på det innovative interiøret. Videoklippet inviterer publikum inn i studioet i den tsjekkiske hovedstaden, ikke langt fra presidentpalasset, Karlsbroen, det Dansende Hus, og Žofín Palace. Det første designet for fremtidens ŠKODAs RS-modeller blir ikke bare tegnet i designstudioet i Česana / Mladá Boleslav, men også i det inspirerende miljøet og atmosfæren i en av Prahas art noveau-bygninger på Masarykovo nábřeží. I det eksklusive klippet ser du en ŠKODA-designer som med stødig hånd skisserer et sportslig, men også romslig interiør, me

ŠKODA VISION RS avslører designspråket for neste RS-generasjon og fremtidens kompaktbil30.8.2018 11:38Pressemelding

› Designskisser gir et førsteinntrykk av konseptbilen som skal vises på Paris Motor Show 2018 › Video som gir et eksklusivt innblikk i hvordan ŠKODA VISION RS tar form › Sportslig kompaktmodell som bygger på ŠKODAs 117 år lange motorsporthistorie Mladá Boleslav, 30 August 2018 – Med debuten av ŠKODA VISION RS-konseptet på Paris Motor Show 2018, gir ŠKODA et hint til en fremtidig konseptbil, samt at de viser i hvilken retning designsrpåket går for deres fremtidige RS-modeller. Før verdenspremieren i oktober viser ŠKODA frem sine egne skisser for å gi et førsteinntrykk av den dynamiske konseptbilen. I tillegg gir de ut en video som viser hvordan ŠKODA VISION RS tar form i designavdelingen, ledet an av designsjef Oliver Stefani. Selv de noe røffe skissene avslører at en nøkkelfaktor for denne bilen er aerodynamikk. Fronten er presist definert, og med de smale frontlyktene fremstår den som veldig dynamisk. Bakenden domineres av en kraftig støtfanger og en aerodynamisk utformet takspoiler.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom