Glass og Fasadeforeningen

Skandinaviska Glassystem med superisolerende glass

Del

Byggenæringens svar for å innfri stadig tøffere energikrav i bygg er ofte bruk av lavere andel glassoverflater i fasaden. Sammen med Trimo går Skandinaviska Glassystem motsatt vei og satser på supereffektive isolerglass.

Q-air er produktnavnet på Trimos isolerglass som består av mellom fire og syv lag med glass. Glasskonstruksjonen gir u-verdier på mellom 0,16 - 0,49 W/m²K. Et vanlig 3-lagsglass har normalt en u-verdi mellom 0,51 - 1 W/m²K.

Q-air-glassene har i tillegg til sine isolerende egenskaper evne til å dempe solvarmeinnstrålingen og dermed redusere behovet for utvendig solskjerming, skriver Skandinaviska Glassystem i en pressemelding til Glass og Fasadeforeningen.

Skandinaviska Glassystem skriver videre at avtalen med Trimo er en videreføring av et eksisterende samarbeid.

Gjennom det EU-finansierte forsknings- og innovasjonsprosjektet «Horizon 2020» har selskapene allerede et samarbeid om å utvikle Q-air-glass til bruk i rehabilitering.

Samtidig skal glassene tilpasses Skandinaviska Glassystems eksisterende produkter.

­– Nå kan vi tilby våre kunder energieffektive glass integrert i våre system for plassbygget og modulære fasader. Med disse nye glassene kan vi i praksis bygge et helglasset bygg med passivhus-standard, sier direktør Jerker Lundgren, i Skandinaviska Glassystem.

Nøkkelord

Bilder

Om Glass og Fasadeforeningen

Glass og Fasadeforeningen
Glass og Fasadeforeningen
Fridtjof Nansens vei 19
0369 Oslo

47 47 47 05http://www.glassportal.no

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en interesseorganisasjon for bedrifter med virksomhet innenfor forvaltning, rådgivning, prosjektering, produksjon, bearbeiding, montering og handel/salg av glass- og tilhørende produkter.

Følg saker fra Glass og Fasadeforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Glass og Fasadeforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Glass og Fasadeforeningen

Hansen vil ha mye glass og aluminium i nytt regjeringskvartal22.5.2018 10:25Pressemelding

Betong, tre, stein, glass, stål, aluminium eller leire? Hva slags materialer bør brukes i det nye regjeringskvartalet? Leverandørindustrien er utfordret til å fortelle om de ulike materialenes styrker og svakheter med tanke på bruk, sikkerhet, miljø og hvor de i samarbeid med Statsbygg ser for seg mulige innovasjonsområder. – Vi ser frem til å presentere glass og aluminium som et foretrukkent materiale i fasader og interiør, sier Bjørn Glenn Hansen i Glass og Fasadeforeningen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom