NRK

SKAM blir europeisk

Del

NRK har inngått avtaler i Nederland, Tyskland, Italia, Frankrike og Spania om europeiske versjoner av det norske nett- og TV-fenomenet SKAM.

Yousef og Sana er karakterer i SKAM, og spilles av Cengiz Al og Iman Meskini. Foto: Tom Øverlie/NRK.
Yousef og Sana er karakterer i SKAM, og spilles av Cengiz Al og Iman Meskini. Foto: Tom Øverlie/NRK.

- SKAM-universet er allerede en stor suksess. Den blir ikke akkurat mindre av at ungdommer i Tyskland, Spania, Italia, Nederland og Frankrike nå får egne versjoner av SKAM på sitt eget språk. NRKs mål er å være en publisist og innholdsprodusent i verdensklasse. Det er vel ingen overdrivelse å si at SKAM har truffet blink både på innhold og publisering, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. 

Nå får publikum i de fem landene oppleve egne SKAM-universer, slik norske unge fikk leve seg inn i en dramaserie basert på grundig innsiktsarbeid i deres virkelighet. Autensiteten i SKAM-universet er noe av det som har engasjert fans og kritikere verden over. I de fem landene bor det til sammen rundt 272 millioner mennesker.

Det er distributøren Betafilm som har signert avtale med NRK om de nye versjonene. Nå skal selskapet Banijay forberede manus for France 4 og Bantry Bay for Tysklands ZDF/Funk. Telefonica Spain samarbeider med Movistar+, og i Nederland blir serien produsert og vist av NTR. Roma-baserte Cross Productions er i sluttfasen av forhandlingene med et italiensk mediehus og planlegger produksjon allerede i løpet av året.

Alle partnerne er håndplukket av NRK og har fått veiledning om hvordan kjerneelementene i serien kan videreføres.  Beta Film forholder seg til NRKs retningslinjer, noe som er særlig viktig for SKAM. Det omfatter retningslinjer for research, preproduksjon, produksjon og publisering. Retningslinjene skal bidra til at nye produsenter lykkes med møte behov i målgruppa.

- Vår oppgave er å lage best mulig innhold for publikum i Norge. Samtidig er vi selvfølgelig veldig glade for den enorme interessen for SKAM i utlandet. De som skapte SKAM, hadde som visjon at serien skulle hjelpe 16 år gamle jenter med å styrke selvfølelsen gjennom å løsne tabuer, gjøre dem bevisst på mellommenneskelige mekanismer og vise dem gevinsten av å konfrontere frykt. Det er en visjon vi kan være stolte av eksportere til utlandet, sier Eriksen.

Kontakter

Kommunikasjonsansvarlig Nathalie Sprus, tlf: 90942708
Kommunikasjonsansvarlig Andreas Blaauw-Hval, tlf: 93806942
presse@nrk.no

Bilder

Yousef og Sana er karakterer i SKAM, og spilles av Cengiz Al og Iman Meskini. Foto: Tom Øverlie/NRK.
Yousef og Sana er karakterer i SKAM, og spilles av Cengiz Al og Iman Meskini. Foto: Tom Øverlie/NRK.
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK byr på et bredt medietilbud med tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no.

NRK er Norges største mediebedrift med avdelinger 56 steder rundt om i Norge. Som offentlig eid kringkastingsselskap har NRK i oppgave å lage et bredt og vidt medietilbud for alle som bor i Norge tuftet på norsk språk og kultur.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom