Fagforbundet

Sjokkerende beslutning om Finnmarkssykehuset

Del

Fagforbundet støtter protestene fra de ansattes organisasjoner ved Finnmarkssykehuset og Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø. Regjeringas beslutning om at Finnmarkssykehuset skal underlegges UNN har kommet som lyn fra klar himmel både for befolkninga og de ansatte.

Nestleder Fagforbundet Sissel Skoghaug
Nestleder Fagforbundet Sissel Skoghaug

– Fagforbundet er kritisk til at helseminister Bent Høie og regjeringa vil at Finnmarkssykehuset skal underlegges UNN. Vi frykter dette vil svekke sykehusdriften både i Finnmark og Troms, sier nestleder Sissel M. Skoghaug i Fagforbundet.

– Det er sjokkerende at dette varsles i regjeringsplattformen fra Granavolden uten at verken de folkevalgte i Finnmark eller de tillitsvalgte ved sykehusene har blitt orientert, og langt mindre fått mulighet til medvirkning før beslutninga ble tatt, understreker Skoghaug.

Fagforbundets mener at regjeringas sammenslåingsplan får store konsekvenser for pasienter, innbyggere og ansatte ved sykehusene i Troms og Finnmark. Saka har dessuten nasjonal betydning, sier hun.

– Når Finnmarkssykehuset underlegges UNN, betyr dette at enda mer makt og kompetanse flyttes fra Finnmark til Tromsø. Dette skjer etter at tvangssammenslåingen av fylkeskommunene allerede har lagt til rette for flytting av makt og arbeidsplasser fra Finnmark til Troms. Det er et nasjonalt problem at Finnmark bygges ned i en periode der vårt nordligste fylke har fått en enda større strategisk betydning enn før, mener Skoghaug.

Fagforbundet mener dessuten at saka har nasjonal betydning fordi regjeringa opptrer på en måte som truer samarbeidet i arbeidslivet.

– Det er hårreisende at høyreregjeringa ikke har latt de ansatte og tillitsvalgte medvirke før de har tatt denne beslutninga. Omorganiseringa er vidtrekkende og vil berøre flere tusen ansatte. Dette er uakseptabelt og noe vi vil ta opp i vår kontakt med regjeringa, sier Sissel M. Skoghaug.

Fagforbundet er Norges største fagforbund med over 365 000 medlemmer. Mange av dem jobber ved sykehusene og i helse- og omsorgssektoren i kommunene.

Nøkkelord

Kontakter

Fagforbundets nestleder, Sissel M. Skoghaug, telefon 488 82 407
Leder for Fagforbundets sykehuskontor, Hans Martin Aase, telefon 924 19 540

Bilder

Nestleder Fagforbundet Sissel Skoghaug
Nestleder Fagforbundet Sissel Skoghaug
Last ned bilde

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med omlag 365 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg saker fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom