Stortinget

Sekretariatet for sannhets- og forsoningskommisjonen legges til UiT – Norges arktiske universitet

Del

Sekretariatet til Kommisjonen for å granske fornorskingspolitikk og urett overfor samer, kvener og norskfinner, «Sannhets- og forsoningskommisjonen», blir plassert ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT). Det er Stortinget og UiT blitt enige om. Sekretariatet får tre medarbeidere inkludert leder.

– Det er en god løsning at sekretariatet blir liggende i Nord-Norge. Det gir nærhet til mange kilder, sier Stortingets direktør, Marianne Andreassen.

– Jeg er glad for at sekretariatet ble lagt til UiT. Det legges i et akademisk miljø med mye kunnskap om samer, kvener og norskfinner, sier rektor for UiT, Anne Husebekk.

Høybråten leder

Kommisjonen ble utnevnt av Stortinget like før sommeren. Dagfinn Høybråten har påtatt seg å lede kommisjonen som skal avgi sin innstilling innen 1. september 2022.

Nøkkelord

Kontakter

Stortinget: Seniorrådgiver Gunnar Syverud, tlf. 90 95 47 13

UiT Norges arktiske universitet: Kommunikasjonsdirektør Hanne Karde, tlf. 91 30 54 90

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg saker fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom