Norges idrettsforbund

Runde to med åpenhet og innsyn har startet

Del

Norges idrettsforbund hadde i dag et dialogmøte med de mediene som har bedt innsyn på bilagsnivå i NIFs regnskaper tilbake 2012.

- I dagens dialogmøte mellom NIF og mediene ble vi enige om den videre fremdriften for innsynet, sier Niels Røine, kommunikasjonssjef i NIF.

Før sommeren inviterte Idrettsforbundet mediene til innsyn i kostnader på bilagsnivå i forbindelse med Sotsji og Ungdoms-OL.

- Forsommerens gjennomgang ga mange og gode erfaringer, forteller Stine Schultz Heireng, forvaltningsansvarlig i NIF.

Hun viser til at modellen derfor skal videreføres når det nå blir åpnet for reiseregninger og utlegg fra 2012 og frem til i dag, for sentrale tillitsvalgte og ledere.

Idrettens ledermøte gikk 13. mai lengre i sitt vedtak enn Kulturministeren hadde pålagt Idrettsstyret og som Bernander-utvalget hadde anbefalt Idrettsforbundet. Dette vedtaket har NIF nå implementert gjennom internt regelverk og faste rutiner.

- Når mediene har presisert sine ønsker ut i fra kontoutskrifter, vil NIF tilrettelegge de aktuelle bilagene for innsyn. Dette er en krevende jobb, siden vi også skal hente fram bilag fra en tid med mer manuelle rutiner og underlag, legger Schultz Heireng til.

- Som et ledd i dette arbeidet informeres berørte personer om hva som blir lagt ut, og det gjøres juridisk vurdering av enkeltbilag som ikke kan offentliggjøres av forretningsmessige eller andre årsaker, avslutter hun.

Deretter vil alle mediebedrifter som har meldt sin interesse bli invitert til Ullevaal Stadion for gjennomgang av bilagene, samt få mulighet til å stille spørsmål til relevante representanter for organisasjonen.

Kontakter

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom