Norges Kampsportforbund

Richard Ordemann i historisk taekwondo-finale

Del

For første gang i historien har en norsk taekwondo-utøver klart å kjempe seg til en finale i Grand Prix serien i taekwondo. Denne bragden har landslagsutøver Richard Andre Ordemann (24) klart i dag i -80 kg klassen.

Grand Prix serien består av 3 eller fire konkurranser i året der de 32 høyest rankede i utøverne i verden blir invitert til å delta. På slutten av året arrangeres det en Grand Prix finale der kun de 16 høyest rankede utøverne får delta. Årets Grand Prix finale arrangeres i Fujairah i De Forente Arabiske Emirater. 

Richard Ordemann startet dagen med å slå Kroatiske Toni Kanaet 8-4, før han slo Milad Beigi Harchegani 17-15 i en spennede kvartfinale. I semifinalen ventet Cheick Sallah Cisse fra Elfenbenkysten som både er regjerende olympisk mester og har vunnet Grand Prix hele fire ganger tidligere. Det ble en tett kamp, men Ordemann vant og møter regjerende verdensmester Russiske Maksim Khramtcov i morgendagens finale. Sist gang de to møtte hverandre var i Grand Prix stevne i London i fjor. Ordemann ledet kampen til det stod sekunder igjen og Khramtcov fikk inn et treff og vant knepent. 

Richard Ordemann med opprinnelse fra Øvre Romerike Budosenter og Tøyen taekwondoklubb er nå utøver på det Norske taekwondolandslaget. Han trener på full tid og  har hatt en flott utvikling i tett samarbeid med trenerteamet og Olympiatoppen. 

Finalene sendes live i morgen, kl. 12:00 norsk tid.

Nøkkelord

Bilder

Last ned bilde
Richard André Ordemann, foto: Helle Borgen
Richard André Ordemann, foto: Helle Borgen
Last ned bilde

Lenker

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge. 

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom