UiO - Det juridiske fakultet

Rettshistorisk konferanse: Den russiske revolusjonen i et nordisk perspektiv

Del

Denne konferansen tar sikte på å diskutere historie, juridiske implikasjoner og arven fra den russiske revolusjonen fra 1917 i de nordiske landene. Pressen er velkommen. Tid og sted: tirsdag 7. november 2017 kl.09:00 - 17:00, Gamle Festsal, Domus Academica.

Professor Alla Pozsnakova ved Nordisk institutt for Sjørett, UiO.
Professor Alla Pozsnakova ved Nordisk institutt for Sjørett, UiO.

I februar og oktober 1917 var det revolusjoner i Russland, noe som førte til dramatiske endringer i samfunnet og rettssystemet.

Uten å forstå de juridiske og politiske forandringene som skjedde i Russland for 100 år siden, kan vi ikke fullt ut forstå det russiske rettssystem i den senere sovjetiske og post-sovjetiske perioden og konsekvensene for de nordiske landene.

Key note: Professor William E. Butler (Penn State University).

William E. Butler er en autoritet på russisk lov og andre tidligere sovjetrepublikker, og er forfatter, medforfatter, redaktør eller oversetter av mer enn 120 bøker om sovjetiske, russiske, ukrainske og andre juridiske systemer.

Han har også arbeidet mye med sjørett og har skrevet blant annet om Svalbard-traktaten.

Mer om arrangementet: https://www.jus.uio.no/nifs/english/research/events/2017/11-07-russ-revolut-nordic-perspective.html

Kontaktperson: Professor Alla Pozdnakova.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Professor Alla Pozsnakova ved Nordisk institutt for Sjørett, UiO.
Professor Alla Pozsnakova ved Nordisk institutt for Sjørett, UiO.
Last ned bilde

Lenker

Om UiO - Det juridiske fakultet

UiO - Det juridiske fakultet
UiO - Det juridiske fakultet
Karl Johans gate 47
0162 Oslo

22 85 95 00http://www.jus.uio.no

Det juridiske fakultetet i Oslo er den største utdanningsinstitusjonen i landet for juristar, og ein sentral aktør innan juridisk forsking.

Følg saker fra UiO - Det juridiske fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det juridiske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det juridiske fakultet

Straffene i Norge: - Er de strengere enn vi tror?6.9.2017 13:41Presseinvitasjon

Forskning om straffenivået og folks holdninger til straff i Norge avslører at folk undervurderer grovt straffene domstoler gir. Likevel foreslår folk lavere straffer og mindre bruk av fengsel for underslag og heroinsmugling. Prof. em. Leif Petter Olaussen ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi har forsket på straff og vil fortelle om sine forskningsfunn under Forskningsdagene på Kulturhuset 25. sept. kl. 18:00.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom