Den norske kirke

Priv. til red.: Jan Otto Myrseth vigsles til biskop i Tunsberg 23. september

Del

Vigslingsgudstjenesten finner sted søndag 23. september i Tønsberg domkirke. H.M. Kong Harald deltar i vigslingsgudstjenesten og på en mottakelse for den nye biskopen, sammen med representanter for kirke og samfunnsliv.

Søndag 23. september klokken 11.00 blir Jan Otto Myrseth vigslet til biskop i Tunsberg i Tønsberg domkirke.
Søndag 23. september klokken 11.00 blir Jan Otto Myrseth vigslet til biskop i Tunsberg i Tønsberg domkirke.

Preses i Bispemøtet Helga Haugland Byfuglien vil forestå vigslingen av den nye biskopen. Biskoper og prester fra inn- og utland er med i forbønnshandlingen. Domkantor og flere av korene i Tønsberg domkirke deltar i høytidsgudstjenesten.

Presse som vil dekke vigslingsgudstjenesten akkrediteres hos Fylkesmannen i Vestfold. Vennligst send e-post til reidun.mangrud@fylkesmannen.no og oppgi navn, epostadresse og mobiltelefon til medarbeidere som ønsker akkreditering.

Frist for akkreditering: onsdag 19. september kl. 16.00.

Det blir en kort briefing for media ved hovedinngangen til Tønsberg domkirke kl. 10.00. Der finner man prekenmanus og en oversikt over hvem som deltar i gudstjenesten. Manus og informasjon til pressen blir ellers å finne som vedlegg nederst på denne nettsiden, etterhvert som de foreligger: https://kirken.no/nb-NO/bispedommer/tunsberg/aktuelt/om-vigslingsgudstjenesten/

Fotografering:
Det vil bli mulighet til å fotografere enkelte deler av gudstjenesten, og det reserveres plasser for journalister og fotografer ut fra akkrediteringslisten.

Av plasshensyn vil det bli pool for fotografering av selve vigslingen ved alteret.

Etter vigslingsgudstjenesten er det mottakelse for den nye biskopen, H.M. Kong Harald og inviterte gjester i sted på Quality Hotel Klubben, Nedre Langgate 49. Under dette arrangementet vil det bli hilsener fra kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum, stiftsdirektør Rolf Simeon Andersen, ordfører Peter Berg og bispedømmerådsleder Lill Tone Grahl-Jacobsen. Det blir også kulturelle innslag av Stein Torleif Bjella, Nøtterøy ungdomskantori og Guttekoret i Bragernes kirke. Her vil det bli mulighet for fotografering i begynnelsen av arrangementet.  
 
Det er satt av presseplasser både i Domkirken og ved mottakelsen på Quality Hotel Klubben etter gudstjenesten. Vi ber pressen gi melding om medarbeidere ønsker å delta ved mottagelsen også.

For informasjon om akkreditering:
Kommunikasjonssjef Reidun Mangrud, Fylkesmannen i Vestfold
Telefon: 91 00 50 37, e-post: reidun.mangrud@fylkesmannen.no

For informasjon om vigslingsgudstjenesten og mottakelsen:
Kommunikasjonsrådgiver Henrik Guii-Larsen, Tunsberg Bispedømmeråd
Telefon: 97 10 58 03, e-post: hg276@kirken.no
eller:
Kommunikasjonsdirektør Ingeborg Dybvik, Kirkerådet
Telefon: 47 48 16 06, e-post: id933@kirken.no

På vegne av Tunsberg bispedømmeråd,
Henrik Guii-Larsen
Bilder

Søndag 23. september klokken 11.00 blir Jan Otto Myrseth vigslet til biskop i Tunsberg i Tønsberg domkirke.
Søndag 23. september klokken 11.00 blir Jan Otto Myrseth vigslet til biskop i Tunsberg i Tønsberg domkirke.
Last ned bilde

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke

Priv. til red.: Pressekonferanse 25. januar med nytilsatt biskop i Stavanger bispedømme23.1.2019 11:09:43 CETPresseinvitasjon

På møtet i Kirkerådet blir det torsdag kveld, 24. januar, tilsatt ny biskop i Stavanger bispedømme. Den nye biskopen møter pressen i Stavanger domkirke, Haakon VIIs gate 2 i Stavanger fredag 25. januar kl. 10.00. Se overføring via Facebook På pressekonferansen deltar disse sammen med den nytilsatte biskopen: Leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum. Leder i Stavanger bispedømmeråd, Marie Klakegg Grastveit. Preses i Bispemøtet, Helga Haugland Byfuglien.