Audi

Nytt overhode i Q-familien: Verdenspremiere på Audi Q8

Del

Nye Audi Q8 er elegant, men allikevel tøff nok til å håndtere terrenget. Det nye overhodet i Audis Q-familie lanseres på det europeiske markedet i tredje kvartal i år.

Q8 – I front.
Q8 – I front.

- SUV-er står høyt i kurs i vårt marked, og allerede første gang bilen ble vist som konsept våknet interessen for Audi Q8 i Norge. Denne bilen er som skapt for norske forhold, og den kommer til å bli lagt merke til på veien, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge.  

Det tydelige designet på bilen trekker veksler på den originale Audi Quattro og den kraftige singleframe-grillen gir bilen et ekstra potent uttrykk. Innvending er Audi Q8 elegant og romslig med berøringsskjermer og et avansert navigasjonssystem. Bilen kan utstyres med firehjulsstyring, som gjør den store SUV-en ekstra smidig.

Allsidig, sporty, elegant: dimensjoner og plass

Audi Q8 utstråler dynamikk og eleganse. Bilen er 4.99 meter lang, 2.00 meter bred, og 1.71 meter høy – noe som gjør den litt kortere, men bredere og lavere enn Q7. Med en akselavstand på nesten tre meter, har Q8 en romslig cockpit som slår de fleste av modellens direkte konkurrenter på viktige områder som benplass og takhøyde. De tre baksetene kan justeres på langs dersom det er ønskelig. Legger du dem ned, får du et bagasjerom på hele 1,755 liter.

Et nytt uttrykk for Q-familien: Eksteriør

Den nye singleframe-grillen og store, markerte luftinntak er elementer som underbygger bilens selvsikre uttrykk. Den elegante, hellende taklinjen forsvinner sømløst inn i D-stolpene som hviler over de enorme hjulbuene. En rekke detaljer er hentet fra Ur-quattro, og skarpe linjer formidler kraft.

Bilen leveres med LED-lykter som standard, og HD Matrix LED som ekstrautstyr. Her er både de tredimensjonale kjørelysene og baklyktene digitale. Lysstripen som binder baklysene sammen er også inspirert av originale Audi Quattro.

Q8 kommer med Audis mild hybrid-teknologi, basert på et 48 volt-batteri. Bilen regenererer strøm på opptil 12kW ved bremsing, og lar deg kjøre på ren strøm i lengre perioder i gitte kjøresituasjoner.

Den helmekaniske midtdifferensialen fordeler kreftene til front- og bakaksel med en fordeling på 40:60 som standard. Ved behov flyttes mesteparten av kreftene til akselen med best grep. Med bakkeklaring på hele 254 millimeter og korte overheng kan Q8 fint fortsette selv om veien tar slutt. Bilen leveres med adaptiv luftfjæring som ekstrautstyr. Den lar deg justere bakkeklaringen med hele 90 millimeter. Q8 kan også leveres med firehjulsstyring hvor bakhjulene kan svinges hele fem grader for en enda mer smidig og stabil kjøreopplevelse.

Enkelt og brukervennlig

Innvendig er Audi Q8 enkel og logisk å forstå, samtidig som den er tilrettelagt for personlige tilpasninger. Med MMI-berøringsdisplayene kan nesten alle funksjoner styres fra de to store skjermene. Den største skjermen måler 10.1 tommer, og brukes i hovedsak til å styre infotainment og navigasjon, mens føreren har en 8.6-tommers skjerm under hovedskjermen til å utføre øvrige oppgaver. I tillegg kommer Q8 med stemmestyring. Q8 kommer selvfølgelig også med Audis virtual cockpit.

Fra 2019 er også remote garage pilot tilgjengelig – en autonom parkeringsassistent som styres fra myAudi-app-en og parkerer bilen for deg mens du står og ser på. Velger du alt av utstyr, får du totalt fem radarsensorer, seks kameraer, tolv ultralydsensorer og en laserscanner i Audi Q8.

Kontakter

Bilder

Q8 – I front.
Q8 – I front.
Last ned bilde
Q8 - Q-familiens nye overhode.
Q8 - Q-familiens nye overhode.
Last ned bilde
Nye Audi Q8.
Nye Audi Q8.
Last ned bilde
Nye Audi Q8 - Interiør.
Nye Audi Q8 - Interiør.
Last ned bilde

Om Audi

Audi
Audi
Frysjaveien 31b
0883 Oslo

http://www.audi.no

Slagordet “Forspranget ligger i teknikken“ er en forpliktelse for merket Audi. Når du velger en Audi, velger du samtidig en bil som kan skreddersys dine individuelle behov.

Følg saker fra Audi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Audi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Audi

«Født på banen, bygd for veien» - Audi R8 med nytt og mer sportslig uttrykk24.10.2018 15:47:07Pressemelding

Kraftfull naturlig pustende V10-motor med to motoralternativer Forbedret fjæring sørger for mer dynamisk styring Nytt, slående eksteriørdesign Det er ikke bare designet som har blitt mer sportslig på Audi R8 Coupé og Spyder – de har også blitt mer kraftfulle. De nye modellene kommer for salg i Europa tidlig i 2019. R8 har på alle mulige måter en unik posisjon i Audi, og nå blir den både mer kraftfull og raskere, sier Michael-Julius Renz, Managing Director of Audi Sport GmbH . Enda mer kraftfull Motorsport er en del av vårt DNA. Denne bilen deler 50 prosent av delene sine med R8 LMS GT3 og hele 60 prosent med R8 LMS GT4, ingen annen produksjonsbil er så tett på en banebil som R8, forteller Oliver Hoffmann, Technical Managing Director of Audi Sport GmbH. Lynrask respons, høyt turtall og unik lyd – hjertet til Audi R8 er dens naturlig pustende og kraftfulle V10-motor. Det er også denne motoren som sitter i både R8 LMS GT3 og R8 LMS GT4. Motoren kan leveres i to ulike utgaver til kundene,

Endelig er Audi e-tron i Norge, og på mandag vises den frem for første gang på en eksklusiv pressevisning i Oslo sentrum18.10.2018 13:53:17Presseinvitasjon

Dato: 22. oktober Tidspunkt: 0900 – 1200 Hvor: DogA – Design og Arkitektur Norge, Hausmanns gate 16, 0182 Oslo Det blir mulighet for en-til-en med Elin Sinervo, direktør i Audi Norge. Hver redaksjon vil få muligheten til å melde på én journalist og én fotograf. Om du ennå ikke har meldt deg på, kan det gjøres her: https://e-tron.rsvp.is/

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom