Nye 200 millioner i utviklingsland

Del

KLP investerer 200 millioner kroner (25 mill. US dollar) i Climate Investor One. Fondet investerer i fornybar energi i fremvoksende markeder.

Heidi Finskas, Direktør samfunnsansvar KLP
Heidi Finskas, Direktør samfunnsansvar KLP

– Fornybare energiprosjekter er finansielt attraktive investeringer, og de er avgjørende for overgangen til en lav-karbonøkonomi. Climate Investor One tilbyr langsiktige investorer som KLP muligheten til å samarbeide med offentlig sektor og industriell kompetanse for effektivt å utvikle og finansiere nye prosjekter i fremvoksende markeder, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP.

Bak opprettelsen av Climate Investor One står den nederlandske utviklingsbanken FMO og den sør-afrikanske fondsforvalteren Phoenix InfraWorks. Gjennom sine regionalkontorer skal Climate Investor One investere i Afrika, Asia og Latin-Amerika.

KLP har totalt øremerket 1,5 milliarder kroner til utviklingsinvesteringer og hittil er det investert for 530 millioner kroner (eksklusiv Climate Investor One). Flere av disse investeringene er i samarbeid med Norfund. Hovedmålet med porteføljen av utviklingsinvesteringer er å støtte opp under FNs bærekraftsmål. Det skal investeres for å oppnå utviklingseffekt og samtidig konkurransedyktig finansiell avkastning. 

For mer informasjon kontakt:  
Direktør samfunnsansvar Heidi Finskas: tlf 458 80 460

Bilder

Heidi Finskas, Direktør samfunnsansvar KLP
Heidi Finskas, Direktør samfunnsansvar KLP
Last ned bilde

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Følg saker fra KLP

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom