Amedia

Ny leder for Amedia region Romerike/Innlandet

Del

Kristina Fritsvold Nilsen blir ny toppleder i Amedia med ansvar for 12 mediehus

Kristina Fritsvold Nilsen (37) blir ny toppleder for Amedia i region Romerike/Innlandet. Hun er i dag ansatt som ny regiondirektør og administrerende direktør i Romerikes Blad. Til høsten får hun det overordnede ansvaret for 12 mediehus med 212 ansatte og en samlet omsetning på 620 millioner kroner.

Kristina Fritsvold Nilsen kommer fra Retriever Group, der hun den siste tiden har vært viseadministrerende direktør og tidligere har jobbet som nordisk analysesjef. Hun har en master i ledelse fra BI og bachelor i journalistikk. Hun har tidligere jobbet som reporter for NRK Sørlandet, NRK Telemark og NRK Østfold, og som journalist i Varden.

– Med ansettelsen av Kristina har vi sikret oss en moderne, resultatorientert leder med dyp forståelse og kunnskap om mediebransjen. Hun er kjent som en innovativ person som er god på strategi og forretningsutvikling. Vi er sikre på at hun vil bidra til å gjøre våre mediehus på Romerike og Innlandet sterkere og mer attraktive, sier konserndirektør Pål Eskås i Amedia.

Kristina Fritsvold Nilsen, som er bosatt på Lørenskog med sin familie, vil tiltre sin nye stilling i starten av september. Hun blir da administrerende direktør i Amedias største avis, Romerikes Blad og styreleder i flere av konsernets ledende mediehus, som Oppland Arbeiderblad, Østlendingen, Glåmdalen og Ringerikes Blad. De 12 mediehusene i region Romerike/Innlandet har samlet 212 ansatte. De omsetter for 620 millioner kroner og hadde et samlet driftsresultat i 2017 på 101 million kroner.

– Amedia er i dag det mest spennende mediekonsernet i Norge, som gjennom sin satsing på viktig journalistikk har fornyet lokalavisenes rolle og posisjon. Jeg gleder meg til å ta del i dette arbeidet og til å jobbe tett sammen med mediehusene for å få enda flere til å bruke lokalavisen som markedsplass og som sin viktigste kilde til lokal informasjon» sier Fritsvold Nilsen i en kommentar.

Hun har i mange år jobbet med analyse av medielandskapet i Norden, og håper at den innsikten hun har tilegnet seg vil kunne brukes på en god måte for å utvikle avisene.

Kontakter

Konserndirektør Pål Eskås tlf: 901 50 027

Kristina Fritsvold Nilsen tlf: 918 12 318

Bilder

Om Amedia

Amedia
Amedia
Akersgata 34
0107 Oslo

22 00 90 00http://www.amedia.no

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernets medier 1,9 millioner lesere.

Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer. Samtidig bidrar våre selgere til å skape lokale markedsplasser gjennom å koble lokale næringsdrivende med kunder. Sammen dekker disse funksjonene vårt samfunnsoppdrag i alle lokalesamfunn hvor Amedia er til stede. Verdiene som ligger til grunn for Amedias tolking av samfunnsoppdraget finner man i vår forretningsidé og vår utgivererklæring.

Følg saker fra Amedia

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Amedia på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Amedia

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom