NRK

NRK varsler filming i Regjeringskvartalet i forbindelse med serien «22. JULI»

Del

Torsdag til mandag vil NRK gjøre opptak til serien «22. JULI» i og i området rundt Regjeringskvartalet. – Det er krevende scener, også fordi vi vet at dette er situasjoner som har berørt mange, sier Ivar Køhn, programredaktør i NRK.

NRK, Marienlyst. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK
NRK, Marienlyst. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

Arbeidet med dramaserien «22. JULI» har pågått i flere år. Innspillingen startet i våres og fortsetter utover høsten. I perioden torsdag 23. august til mandag 27. august vil det gjøres opptak i og i området rundt Regjeringskvartalet i Oslo.

– Vi kommer til å gjenskape noe av det som skjedde denne dagen i 2011. Vårt fokus er på de som tilfeldigvis var i området etter eksplosjonen. Det er krevende scener, også fordi vi vet at dette er situasjoner som har berørt mange, sier Ivar Køhn, programredaktør i NRK.

Torsdag og fredag gjøres det opptak i Møllergata ved Hammersborg Torg. Lørdag og søndag gjøres det opptak i Regjeringskvartalet med røyk og utrykningskjøretøy. Områdene vil være sperret av, og det vil være begrenset fremkommelighet. Innspillingen vil foregå på dagtid. 

– Det er viktig for oss å informere i forkant av scener som de vi skal filme i helgen. Det er omfattende scener med stort team mange statister. Det vil bli brukt røyk og utrykningskjøretøy, noe som kan oppleves dramatisk og skremmende om man ikke vet hva som foregår. Samtidig har vi full forståelse for at prosjektet kan vekke følelser uansett om man er varslet på forhånd eller ikke, sier Køhn. 

En historie om ringvirkningene

«22. JULI» er en serie som handler om hvordan samfunn, system, verdier og ideologi kommer til syne når noe så forferdelig som terrorhandlingene 22. juli rammer en nasjon.

– Dette er en serie om hva som former oss som samfunn og hva som former oss som mennesker. Serien handler om ringvirkningene av terroren. Altså om hvordan hendelsen traff det norske samfunnet. Historien fortelles gjennom rollefigurer som på ulike måter blir direkte involvert gjennom yrket de har som for eksempel lege, prest eller lærer, sier Køhn.

Serieskaperne Sara Johnsen og Pål Sletaune har arbeidet med serien i flere år. Undersøkelses- og kildearbeidet har vært omfattende, og det er blitt gjort flere dybdeintervjuer med de ulike instansene som arbeidet med og rundt hendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya. Serien er basert på virkeligheten, men det er også deler som er ren fiksjon, for eksempel er ingen av karakterene basert på enkeltpersoner, men satt sammen basert på det man lærte i forarbeidet.

«22. JULI» er forventet å være klar neste høst, men sendetidspunkt er ikke bestemt.

Tett dialog med støttegruppen

NRK har tett dialog med Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli.

Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli er åpen for alle som er rammet eller som ble involvert i eller berørt av hendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya. Støttegruppen tilbyr møteplasser, nettverk og mulighet for kontakt med andre. Som medlem av støttegruppen får man også informasjon om aktuelle saker. Medlemskapet er gratis, og man melder seg inn ved å sende en e-post til stottegruppen@22juli.info.

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonsansvarlig i NRK, Marianne Skøien: 938 71 836 / marianne.skoien@nrk.no

Bilder

NRK, Marienlyst. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK
NRK, Marienlyst. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK
Last ned bilde
Ivar Køhn, programredaktør i NRK. Foto: Ole Kaland/NRK
Ivar Køhn, programredaktør i NRK. Foto: Ole Kaland/NRK
Last ned bilde

Lenker

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK byr på et bredt medietilbud med tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no.

NRK er Norges største mediebedrift med avdelinger 56 steder rundt om i Norge. Som offentlig eid kringkastingsselskap har NRK i oppgave å lage et bredt og vidt medietilbud for alle som bor i Norge tuftet på norsk språk og kultur.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom