Norges Kampsportforbund

Norske taekwondo-stjerner til eksklusivt stevne i Portugal

Del

I dag reiser Nina Bansal fra Tveita Taekwondoklubb, Joachim Wien fra Elvebyen Taekwondoklubb og Sune Østli fra Sangrok Idrettslag til Lisboa for å delta i et taekwondo-stevne for spesielt inviterte.

Dette er sesongens siste store internasjonale konkurranse i taekwondo mønster og alle konkurranser avholdes i morgen 11. november.

I Joachims klasse er det rundt 20 påmeldte og i Ninas klasse er det 11 påmeldte. I tillegg til de individuelle klassene fikk Nina og Joachim også dispensasjon til å gå i par, selv om de er i ulike aldersklasser.

-Vi gleder oss stort, sier Nina Bansal, før sesongavslutningen.

 

Utøvere og trenere på toppnivå

Stevnet er kun for inviterte utøvere, nasjoner og klubber. Joachim og Nina ble personlig invitert av den internasjonale dommeren Paulo Jorge Martins, som også er arrangøren bak dette stevnet. Martins kommer til NM i taekwondo på Jessheim neste helg for å dømme.

Nina og Joachim er to av Norges aller mest suksessfulle kampsportutøvere på toppnivå. De siste årene har begge tatt en rekke medaljer for Norge i internasjonale konkurranser. Tidligere i år tok også begge historiske gullmedaljer for Norge i EM når de gikk helt til topps i sine respektive klasser.

Både Wien og Bansal er også trenere på toppnivå: Bansal er ansatt som ny landslagstrener fra neste år, mens Wien tidligere i år ble ansatt som trener for det nye rekruttlaget i nettopp taekwondo mønster. På planen for de to fremover står derfor trenergjerningen også sentralt.

 

Beste sesong

-Vi håper på medalje i sesongens siste internasjonale konkurranse. Dette ville vært en fin avslutning for den beste norske sesongen i taekwondo mønster noensinne. Hittil i år har Norge vunnet 2 EM-gull, 2 gull i nordisk mesterskap, 10 individuelle gull, 2 sølv og én bronse i Europacupen, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom