Dyrevernalliansen

Norges første dyrevelferdsmerking!

Del

Ferskosten Nýr merkes fra og med 2. september i år med Dyrevernalliansens logo. – Vi er glade og stolte over å endelig kunne presentere Norges første dyrevelferdsmerking, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Det er svært få matprodukter som markedsføres som dyrevennlige i Norge. Ønsker du å være en dyrevennlig forbruker er det vanskelig å finne frem til riktig produkt.

Dyrevernalliansen vil gjøre det lettere for forbrukerne å velge mat fra dyr som har hatt det godt. Når du nå velger Nýr, kan Dyrevernalliansen gå god for at dyrene har hatt et godt liv.

– Vi har lenge sett et behov for denne type merkeordning. Dyrevelferdsmerket skal være en sikkerhet for den bevisste forbruker, sier Kleveland.

Lønnsom produksjon og god dyrevelferd

Grøndalen gård, hvor osten Nýr produseres, viser at det mulig å kombinere bedre dyrevelferd med lønnsom produksjon. Her får kalvene være sammen med moren sin i to måneder, i motsetning til vanlige gårder der kalven tas fra moren i løpet av første levedøgn, eller økologiske gårder etter tre dager. Alle kyrne går fritt omkring, både inne og ute.

Hans Arild Grøndahl driver Grøndalen gård sammen med kona Anne Birte. På gården i Akershus har de jobbet med å forbedre seg innen dyrevelferd siden 1995, og har hele tiden ønsket seg en merkeordning på dyrevelferd.

– Vi er stolte over å bli anerkjent av Dyrevernalliansen i forhold til vår måte å ha kuer og kalver på. Vi er utrolig glade for at Nýr blir det første produktet med dyrevelferdsmerke i Norge. Det er en stor merkedag for oss og for våre husdyr at Norges første dyrevelferdsmerke ser dagens lys, sier Grøndahlen.

Vil merke flere produsenter

Dyrevernalliansen samarbeider med dagligvarekjeder og bønder om konkrete tiltak som gir bedre dyrevelferd. Nýr er første norske produkt som får dyrevelferdsmerket, men Kleveland håper det vil bli mange fler etter hvert. – Det finnes mange gode dyrevennlige norske produsenter, planen er selvfølgelig å inkludere flere av disse i merkeordningen.

Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest i intensivt landbruk. Vi samarbeider med næringsliv og myndigheter for å snu norsk landbruk i mer dyrevennlig retning.

KONTAKTINFO

Kommunikasjonsrådgiver Kaja Efskind, mob 986 13 340
Kommunikasjonsleder Live Kleveland, mob 90 68 57 38

Bilder (krediteres Iselin L. Hauge/Dyrevernalliansen, kan brukes fritt):

Bonde Hans Arild Grøndalen, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen Live Kleveland, og bonde Anne Birte Olsen https://www.flickr.com/photos/dyrevern/29378802215/in/album-72157670012366594/

Bilder fra Grøndalen gård https://www.flickr.com/photos/dyrevern/sets/72157670012366594/with/29278095261/

Live Kleveland, portrett:https://www.flickr.com/photos/dyrevern/12949868263/

Kontakter

Informasjonsrådgiver Kaja Efskind, mob 986 13 340
Informasjonsleder Live Kleveland, mob 90 68 57 38

Om Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen
Dyrevernalliansen
Brenneriveien 7
0182 Oslo

22 20 16 50http://www.dyrevern.no

Dyrevernalliansen ble grunnlagt i 2001 og er en nasjonal organisasjon for dyrevern i Norge. Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest, i intensivt landbruk, pelsindustrien og dyreforsøk.

Følg saker fra Dyrevernalliansen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrevernalliansen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Dyrevernalliansen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom