FINN.no

Nå planlegger vi sommerferien

Del

Nesten halvparten legger sommerferieplaner i jula. Det kommer frem i høstens reiseundersøkelse fra FINN.no. Samtidig venter de fleste til våren med å bestille ferien.

Flere enn før kan tenke seg å reise til Kroatia til neste år.
Flere enn før kan tenke seg å reise til Kroatia til neste år.

45 prosent av oss bruker juleferien til å planlegge sommerferien. Samtidig venter de fleste til våren med å bestille. De beste billettene og feriehusene bookes først, og for dem som er avhengig av å reise i skolens ferie kan det være klokt å være tidlig ute, sier produktdirektør i FINN reise, Eivind W. Christiansen.

I gjennomsnitt har FINN reise 475 000 unike brukere per uke, dette er en økning på 15 prosent fra 2015.

Populært med reisegave
Det er sannsynlighet for at det ligger flybilletter eller reisegavekort under juletreet i år. På landsbasis svarer 22 prosent at de har gitt reiseopplevelse i gave i løpet av det siste året.

- Vi ser at nordmenn vil bruke mer penger på opplevelser enn materielle ting. Det reflekteres også i trafikken til FINN reise, hvor det er en jevn økning av brukere siste året, sier produktdirektør i FINN reise, Eivind W. Christiansen.

Å gi reiseopplevelse i gave er mest populært blant de eldste respondentene.
23 prosent av respondentene over 50 år sier de har gitt reise i gave.

Nye feriedrømmer
Eksotiske reisemål som Maldivene, Hawaii og Australia er de destinasjonene flest nordmenn drømmer om å reise til.

I 2016 ble det foretatt rundt 20 000 søk etter flybilletter til Hawaii og nesten 13 000 søk til Maldivene. Australia topper listen med 83 000 søk etter flybilletter i løpet av 2016.

Flere enn før kan dessuten tenke seg å reise til Kroatia. 11 prosent av oss vil gjerne dra på sydenferie til Kroatia, mot sju prosent i fjor. I 2016 har vi søkt ca 220 000 ganger etter flybilletter til Kroatia. Ca. 240 000 har vist interesse for pakkereiser eller restplasser til Kroatia i år. Til sammenligning var det 140 000 søk etter flybilletter, og ca. 156 000 har vist interesse for pakkereiser og restplassbilletter til Kroatia i fjor.

- Kroatia er rimeligere å feriere i enn Frankrike og Spania, i tillegg til at landet har stort mangfold, fantastiske strender og natur. De siste fem årene har stadig flere nordmenn oppdaget perlene i Kroatia, og denne trenden vil bare øke, sier Christiansen.

Om undersøkelsen
Gjort av Norstat på vegne av FINN reise i november 2015. Landsdekkende webundersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på e-post. Spørsmål om reiseplaner og preferanser for 2016, blant annet med spørsmål om sommerferien. Ta kontakt for segmentering på kjønn, alder og landsdeler.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Flere enn før kan tenke seg å reise til Kroatia til neste år.
Flere enn før kan tenke seg å reise til Kroatia til neste år.
Last ned bilde

Lenker

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge hytta di, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du skal fly billigst mulig til Praha, når dere er enige om at dere trenger en større bil, når du er moden for et karriereskifte og for mange andre anledninger.

FINN er Norges største markedsplass. Skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN.no stedet.

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN.no - og litt om hva vi driver med så besøk oss gjerne på http://hjemmehos.finn.no

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom