Fagforbundet

Mette Nord får fire nye år i Fagforbundet

Del

Landsmøtet i Fagforbundet gjenvalgte tirsdag ettermiddag sin leder Mette Nord med stående applaus og uten motkandidat. Dermed er hun leder i fire nye år.

– Tusen takk for tilliten. Det er en stor og krevende oppgave å lede Fagforbundet. Jeg er ydmyk overfor oppgaven og ser fram til fire nye år i lederstolen. Sammen har vi styrke til å påvirke samfunnet til medlemmenes beste, sa hun da hun takket landsmøtet. Mette Nord har sagt at kampen mot kommersialisering og profitt i velferden som er hennes hjertesak, hvis hun måtte velge en.

Mette Nord er 58 år og er bosatt i Porsgrunn med ektefelle. Hun er utdannet hjelpepleier, og har videreutdanning i helseadministrasjon ved Handelshøyskolen BI. I 2013 ble Nord valgt som ny leder i Fagforbundet etter Jan Davidsen.

Nestlederne Odd Haldgeir Larsen og Sissel M. Skoghaug ble gjenvalgt. 

Odd-Haldgeir Larsen er 56 år. Han er utdannet agronom og har jobbet i teknisk sektor i Ås kommune. Odd-Haldgeir har vært fylkesleder i Fagforbundet Akershus og ble valgt inn i arbeidsutvalget i Fagforbundet 2011 og ble valgt som nestleder fra 2013.

 Sissel M. Skoghaug er 46 år gammel og er nestleder i Fagforbundet fra 2013. Hun er født og oppvokst i Troms. Sissel er utdannet sykepleier. Hun har hatt en rekke verv i forbundet, fra hovedtillitsvalgt i Tromsø kommune, nestleder i Seksjon helse og sosial i Troms, til medlem i landsstyre og seksjonsstyre. 

Fagforbundet fikk en rekke nye inn i arbeidsutvalget, som utgjør den daglige ledelsen i forbundet.

Det er Anne Green Nilsen fra Oslo, Svend Morten Voldsrud fra Oppland, Iren Luther fra Oslo skal være leder for Yrkesseksjon helse og sosial, May-Britt Sundal skal lede Yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst, Trond Finstad skal lede Yrkesseksjon kontor og administrasjon. Stein Guldbrandsen ble gjenvalgt som leder for Yrkesseksjon samferdsel og teknisk.

Kontakter

Tone Zander, informasjonssjef
Tlf: 908 55 063
toz@fagforbundet.no

Kjetil Vevle, informasjonsrådgiver
Tlf: 484 08 598
kjetil.vevle@fagforbundet.no

Lenker

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med omlag 365 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg saker fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom