Mattilsynet

Mattilsynet vil ha tak i reven som angrep barnevogn og baby i Alta

Del

Etter at en aggressiv rev angrep en baby i en barnevogn i Alta oppfordrer Mattilsynet til generell årvåkenhet. Meld fra til Mattilsynet hvis du ser en syk, aggressiv eller død rev i Alta og omegn.

-På grunn av revens unormale og aggressive adferd er det viktig at vi får tak i reven. Vi vil sende den til Veterinærinstituttet slik at den kan undersøkes for skabbmidd og andre sykdommer inkludert rabies, sier May-Tove Iversen, fungerende avdelingssjef i Mattilsynet i Finnmark

Viltnemda bistår Mattilsynet i å finne og avlive reven som angrep. Dersom noen skulle observere en rev med mistenkelig atferd, ta kontakt med Mattilsynets avdeling i Finnmark.

-Vi ber også dyreeiere i Alta og omegn være ekstra oppmerksomme hvis de har dyr som er mye ute. Skulle dyret ditt vise symptomer på skabb, slik som sterk kløe, bør du ta kontakt med dyrlegen. Mistenker du at dyret ditt har blitt bitt av en rev ta kontakt med Mattilsynet og dyrlegen, sier fungerende avdelingssjef May-Tove Iversen i Mattilsynet.

For mer informasjon kontakt:
Fungerende avdelingssjef May-Tove Iversen, mobil: 962 37 080, eller e-post: may-tove.iversen@mattilsynet.no.

Kontakter

Om Mattilsynet

Mattilsynet
Mattilsynet
Felles postmottak - postboks 383
2381 Brumunddal

22 40 00 00http://www.mattilsynet.no

Mattilsynet er eit statleg, landsdekkjande forvaltingsorgan som er med på å sikre forbrukarane trygg mat og trygt drikkevatn. Vi skal fremje folke-, plante- , fiske- og dyrehelse, miljøvennleg produksjon og etisk forsvarleg hald av fisk og dyr. Mattilsynet har også oppgåver i høve til kosmetikk og legemiddel og fører tilsyn med dyrehelsepersonell.

Mattilsynet sine roller er å utarbeide framlegg til, forvalte og rettleie om regelverk, føre eit risikobasert tilsyn, formidle informasjon og kunnskap og ha beredskap. Mattilsynet skal gi faglege råd til Landbruks- og matdepartementet, Nærings-og fiskeridepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.

Følg saker fra Mattilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mattilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Mattilsynet

Kampen mot skrantesjuke fortsetter i 2019 – skal teste 30.000 dyr7.3.2019 10:18:20 CETPressemelding

Kampen mot den dødelige dyresykdommen skrantesjuke fortsetter med uforminsket styrke. I år skal Mattilsynet sammen med Miljødirektoratet, NINA og Veterinærinstituttet teste over 30.000 hjortedyr. Det er viktig å få kunnskap om den smittsomme sykdommen har spredd seg fra Nordfjella sone 1. Selv om det ikke er funnet dyr med klassisk skrantesjuke andre steder, betyr ikke det at områdene er friskmeldt.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom