Norges idrettsforbund

Kristin Kloster Aasen ble valgt til IOC-medlem

Del

IOC sesjonen valgte Kristin Kloster Aasen inn som nytt IOC-medlem under sesjonen i Lima fredag kveld. – En ny milepæl er nådd for norsk idrett, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Gerhard Heiberg annonserte 15. desember 2016 at han ønsket at Kristin Kloster Aasen skulle bli medlem av IOC. Samme dag vedtok Idrettsstyret enstemmig å støtte Kloster Aasen sitt kandidatur.

Både nominasjonskomiteen og styret til IOC innstilte i august Kloster Aasen som medlem og i dag ble det altså klart. Kristin Kloster Aasen er valgt inn som IOC-medlem.

- Jeg er stolt, men også svært ydmyk over den tilliten som er vist meg. Nå gleder jeg meg til å lære organisasjonen enda bedre å kjenne og bidra i utviklingen av den Olympiske bevegelse, sier Kloster Aasen.

Før godkjenningen av hennes medlemskap måtte Kloster Aasen i likhet med de andre kandidatene, gjennom et obligatorisk program.

- Alle kandidatene til medlemskap i IOC måtte gjennomføre et e-læringsprogram hvor vi ble utfordret på potensielle dilemmaer og fikk innføring i IOCs etiske regelverk og etiske standarder. Som en del av nominasjonsprosessen har IOC sin etiske komité godkjent meg som kandidat og jeg har skriftlig forpliktet meg til å følge regelverket som gjelder, sier Kloster Aasen.

Idrettspresident Tom Tvedt er svært fornøyd med valget IOC i dag har gjort.

- En ny milepæl er nådd for norsk idrett. Jeg snakker på vegne av Idrettsstyret når jeg sier at Kloster Aasen vil tilføre IOC og internasjonal idrett, det beste av norsk idretts grunnsyn og verdier. Hun har i årrekke gjort en kjempejobb på ulike nivåer nasjonalt og vi er sikre på at hun vil bidra til å utvikle den Olympiske bevegelse i positiv retning. Jeg er veldig optimistisk med tanke på all den internasjonale erfaringen og kompetansen norsk idrett i fremtiden vil nyte godt av gjennom Kloster Aasen sitt medlemskap i IOC.

- Jeg vil også benytte anledningen til å takke Gerhard Heiberg, som har gjort en formidabel innsats i IOC. I denne prosessen har han igjen vist hvilken posisjon han har i internasjonal idrett. Selv om Gerhard trapper ned er jeg helt sikker på at han fortsatt vil bidra til det beste for nasjonal og internasjonal idrett i tiden fremover. Norsk idrett har mye å takke Gerhard for, avslutter Tvedt.

Kontakter

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom