NRK

Konstituert nyhetsdirektør i NRK

Del

Marius Tetlie konstitueres som direktør for NRKs nyhetsdivisjon.

Marius Tetlie er redaktør for faglinja i nyhetsdivisjonen. NRK. Foto: NRK
Marius Tetlie er redaktør for faglinja i nyhetsdivisjonen. NRK. Foto: NRK

Marius Tetlie er i dag redaktør for faglinja i nyhetsdivisjonen. Fra torsdag 10. mai blir 42-åringen konstituert som nyhetsdirektør etter Alexandra Beverfjord, som blir ny sjefredaktør for Dagbladet.  

-Jeg er takknemlig for at Marius Tetlie har sagt ja til å gå i spissen for et kjempebra team i nyhetsdivisjonen. Hans oppgave blir å opprettholde tempo og trykk i nyhetsoppdraget. Jeg ønsker Marius lykke til med oppgaven, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.  

Marius Tetlie kom til NRK fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Telenor. Tetlie har også lang fartstid fra VG og en rekke lederstillinger fra avisen. Han var blant annet leder for VGs 22. juli-redaksjon.  

-Det viktigste oppdraget vårt er å lage god og viktig journalistikk som når ut til flest mulig, og det skal vi fortsette med. Sammen med de dyktige folkene i ledergruppen og alle de flinke medarbeiderne i nyhetsdivisjonen skal vi ha fullt trykk på det frem til en direktør er permanent på plass, sier Marius Tetlie.  

Stillingen som nyhetsdirektør i NRK blir lyst ut med det første.  

- Dette blir en åpen og grundig prosess der jeg er opptatt av å få flest mulig gode interne og eksterne søkere, sier Thor Gjermund Eriksen. 

 

Kontakter

Kringkastingssjef, Thor Gjermund Eriksen, tlf 91136198 

Konstituert nyhetsdirektør, Marius Tetlie, tlf 90144320 

Bilder

Marius Tetlie er redaktør for faglinja i nyhetsdivisjonen. NRK. Foto: NRK
Marius Tetlie er redaktør for faglinja i nyhetsdivisjonen. NRK. Foto: NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK byr på et bredt medietilbud med tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no.

NRK er Norges største mediebedrift med avdelinger 56 steder rundt om i Norge. Som offentlig eid kringkastingsselskap har NRK i oppgave å lage et bredt og vidt medietilbud for alle som bor i Norge tuftet på norsk språk og kultur.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

Så mange så Monsens premieretur20.7.2018 10:43Pressemelding

I forrige uke startet årets sommertur med Lars Monsen i spissen. På premiereturen på Hardangervidda, som ble sendt på NRK1 torsdag 12. juli, fulgte 37.000 seere med på den fem timer lange turen. Det ga en markedsandel på 22 prosent. 268.000 var innom sendingen i minst ett minutt. Antall seere på fredagens minutt for minutt-sending lå på 39.000, og disse tallene økte på lørdagen til 50.000. På søndagen lå tallet på 77.000 seere. – Det er tydelig at folk setter pris på opplevelser fra fjellet. Vi er strålende fornøyd med første uken, sier Thomas Hellum, som er prosjektleder for «Monsen minutt for minutt». Sommeråpent «Sommeråpent», som sendes på NRK1 om kvelden, hadde 454.000 seere på premieren 12. juli, og en markedsandel på 52 prosent. I løpet av helgen lå tallene for «Sommeråpent» på 286.000 (fredag), 346.000 (lørdag) og 397.000 (søndag). – «Sommeråpent» har de største tallene og er flaggskipet på kvelden - og det er som forventet når programmet går i beste sendetid. «Monsen minutt fo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom