Deloitte

Klar tale fra landets økonomisjefer

24.9.2015 12:49 | Deloitte

Del

I Deloittes ferske CFO-undersøkelse kommer det frem at finansdirektørene er blitt mye mer pessimistiske.

Deloitte CFO-undersøkelse for 3. kvartal 2015 er gjennomført blant økonomisjefer fra Norges 500 største bedrifter. Formålet er å måle utviklingen av CFO-enes oppfatning om de økonomiske framtidsutsiktene, representert ved blant annet risiko og finansiering av bedriften, samt å fastsette viktige indikatorer for den generelle økonomiske utviklingen.

Depressive tendenser preger norsk økonomi, drevet av fallet i oljeprisbransjen. Rentene forventes å falle ytterligere, den finansielle risikoen i balansene søkes redusert, kostnadsreduksjon er hovedprioritet og obligasjonsmarkedet er helt tørt. Likevel er ikke ringvirkningene fra petroleumsbransjen per nå så store som man kunne frykte. Selv om det overordnede bildet er mer negativt enn tidligere også for andre bransjer, er det fortsatt tydelige forventninger om vekst i inntekter og margin samt noe oppkjøpsvilje.

Innen olje er en nettoandel på 90 prosent av finans- og økonomidirektørene mindre optimistiske til de økonomiske utsiktene nå enn for seks måneder siden. 

Totalt besvarte 98 CFO-er undersøkelsen i løpet av perioden 7. – 15. september 2015. Undersøkelsen gir et godt bilde av den finansielle situasjonen hos de største virksomhetene i Norge med tanke på størrelse på endelig utvalg, fordeling av respondenter på ulike bransjer, samt eksponering mot valuta.

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:

Andreas Enger, partner og leder av Financial Avisory: telefon 901 31 228

Om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Dronning Eufemias gate 14
0191 Oslo

+47 23 27 90 00http://www.deloitte.no

Deloitte er verdens største leverandør av profesjonelle tjenester innen revisjon, rådgivning og advokattjenester. Vi arbeider for en rekke internasjonale selskaper og norske virksomheter innen alle deler av næringslivet, ideelle organisasjoner, idrett og kommunal- og statlig sektor. Hver klient har tilgang til et tverrfaglig team som kan trekke på erfarne medarbeidere og internasjonal kompetanse på tvers av industrier, sektorer og fagdisipliner. Gjennom dette er vi i stand til å bidra med dyp innsikt og kvalifiserte meninger om problemstillinger i daglig drift, så vel som innspill og vurderinger om fremtidige scenarier. Med 1200 ansatte ved 20 kontorer i Norge har vi kapasitet og kompetanse til å gjennomføre alle typer prosjekter. Vi bidrar til å skape resultater for våre klienter gjennom en strategisk tilnærming til utfordringer, med høy grad av praktisk gjennomføringsevne.

Følg saker fra Deloitte

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Deloitte på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Deloitte

Økning i nordmenns giverglede29.12.2016 07:00Pressemelding

Deloitte har for syvende gang gjennomført en kartlegging av utviklingen i markedet for fundraising i Norge. 56 ideelle organisasjoner har svart på undersøkelsen, og rapporterer om inntekter på 13,9 milliarder kroner i 2015 og 12,9 milliarder kroner i 2014. Økningen tilsvarer 7,6 prosent. Tilskudd fra nasjonale og internasjonale instanser er en vesentlig inntektskilde og har hatt en stor økning fra 2014 til 2015, blant annet på grunn av flyktningkrisen og en mer urolig situasjon i Midtøsten. Tilskudd utgjorde 61,4 prosent av organisasjonenes totale inntekter i 2015. Økningen i tilskudd fra norske myndigheter var på 5,1 prosent fra 2014 til 2015. I samme periode økte tilskuddene fra EU, FN og andre internasjonale instanser med 23,3 prosent. Inntekter fra fadder-/fastgiveravtaler er også en stor inntektskilde, som har hatt en høy utvikling siden vi begynte med undersøkelsen. Disse inntektene økte med 9,3 prosent fra 2014 til 2015. Antallet fadder-/fastgiveravtaler har også hatt en god utv

Norsk selskap blant vekstvinnerne i Europa9.12.2016 12:01Pressemelding

9. desember 2016: Torsdag 8. desember var det norske teknologiselskapet Auka til stede i Paris for å hedres for sin plassering blant de raskest voksende selskapene i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA). Kåringen Fast 500 er i regi av revisjons- og rådgivningsselskapet Deloitte, og Auka endte opp på en svært sterk 4. plass i den europeiske kåringen. Auka ble sendt til Paris etter å ha gått rett til topps i den norske kåringen Fast 50, med en omsetningsvekst på imponerende 11.487 prosent, tidligere i høst. – Vi er stolte og glade over å havne nesten helt på topp av denne listen, den er et tegn på at vi er på riktig vei. Vi vokser fordi bankene forstår at mobilbetaling vil bli deres viktigste kanal, og at de trenger hjelp til å levere et god produkt til kundene sine som samtidig sikrer bankens videre vekst, sier Daniel Döderlein, CEO i Auka. Advokatfullmektig i Deloitte Norge, Charlotte Elise Thuesen, var også til stede i Paris under prisutdelingen. Etter utdelingen har hun følgende å tilf

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom