Deloitte

Klar tale fra landets økonomisjefer

Del

I Deloittes ferske CFO-undersøkelse kommer det frem at finansdirektørene er blitt mye mer pessimistiske.

Deloitte CFO-undersøkelse for 3. kvartal 2015 er gjennomført blant økonomisjefer fra Norges 500 største bedrifter. Formålet er å måle utviklingen av CFO-enes oppfatning om de økonomiske framtidsutsiktene, representert ved blant annet risiko og finansiering av bedriften, samt å fastsette viktige indikatorer for den generelle økonomiske utviklingen.

Depressive tendenser preger norsk økonomi, drevet av fallet i oljeprisbransjen. Rentene forventes å falle ytterligere, den finansielle risikoen i balansene søkes redusert, kostnadsreduksjon er hovedprioritet og obligasjonsmarkedet er helt tørt. Likevel er ikke ringvirkningene fra petroleumsbransjen per nå så store som man kunne frykte. Selv om det overordnede bildet er mer negativt enn tidligere også for andre bransjer, er det fortsatt tydelige forventninger om vekst i inntekter og margin samt noe oppkjøpsvilje.

Innen olje er en nettoandel på 90 prosent av finans- og økonomidirektørene mindre optimistiske til de økonomiske utsiktene nå enn for seks måneder siden. 

Totalt besvarte 98 CFO-er undersøkelsen i løpet av perioden 7. – 15. september 2015. Undersøkelsen gir et godt bilde av den finansielle situasjonen hos de største virksomhetene i Norge med tanke på størrelse på endelig utvalg, fordeling av respondenter på ulike bransjer, samt eksponering mot valuta.

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:

Andreas Enger, partner og leder av Financial Avisory: telefon 901 31 228

Ragnar Nesdal, partner i Financial Advisory: telefon 958 80 105

Om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Dronning Eufemias gate 14
0191 Oslo

+47 23 27 90 00http://www.deloitte.no

Deloitte er verdens største leverandør av profesjonelle tjenester innen revisjon, rådgivning og advokattjenester. Vi arbeider for en rekke internasjonale selskaper og norske virksomheter innen alle deler av næringslivet, ideelle organisasjoner, idrett og kommunal- og statlig sektor. Hver klient har tilgang til et tverrfaglig team som kan trekke på erfarne medarbeidere og internasjonal kompetanse på tvers av industrier, sektorer og fagdisipliner. Gjennom dette er vi i stand til å bidra med dyp innsikt og kvalifiserte meninger om problemstillinger i daglig drift, så vel som innspill og vurderinger om fremtidige scenarier. Med 1200 ansatte ved 20 kontorer i Norge har vi kapasitet og kompetanse til å gjennomføre alle typer prosjekter. Vi bidrar til å skape resultater for våre klienter gjennom en strategisk tilnærming til utfordringer, med høy grad av praktisk gjennomføringsevne.

Følg saker fra Deloitte

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Deloitte på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Deloitte

Deloitte Norge nye partnere 20171.6.2017 06:00Pressemelding

1. juni tiltrer fire nye partnerne i Deloitte Norge. – Gjennom opptak av nye partnere fra egen organisasjon demonstrerer vi at vi utvikler kompetanse som er etterspurt i markedet, samtidig som vi skaper karrieremuligheter for våre medarbeidere og utdanner nye ledere. Jeg er stolt over at vi i år utnevner fire nye partnere fra våre tre store forretningsområder, som skal sette sitt preg på Deloitte i årene fremover, sier Aase Aamdal Lundgaard, daglig leder i Deloitte. Én ny partner i Audit & Assurance Hilde Bruseth Knudsen er utnevnt som partner i Audit & Assurance i Grenland. Hun er utdannet siviløkonom fra BI og er statsautorisert revisor. Knudsen har vært ansatt i Deloitte siden 2000, og vil ha en sentral rolle i Deloittes satsning innen leveransen av assurance-tjenester. To nye partnere i Consulting Joachim Gullaksen er utnevnt som partner i Consulting i Oslo. Han vært ansatt i Deloitte siden 2009. Gullaksen vil fremover ha en sentral rolle i Deloittes satsning innen områdene lønnsom

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom