Trygg Trafikk

Klar for ny MC-sesong

Del

To personer mistet livet i trafikken i mars. Nå står MC-sesongen for tur og Trygg Trafikk oppfordrer til ekstra varsomhet både fra MC-kjørere og bilister.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Til sammen har 16 omkommet på norske veier så langt i år. I fjor på samme tid hadde 18 personer omkommet. I snitt har det omkommet ni personer i mars de siste fem årene. Påsken er akkurat overstått og flere gjør seg klare for at MC-sesongen skal starte for fullt. Det krever ekstra oppmerksomhet og hensyn fra førerne før tohjulingen fyres opp for alvor.

- Når du nå børster støv av motorsykkelen din må du først og fremst være klar over at det er noen måneder siden sist du satt på sykkelen. MC-kjøring er såpass krevende at du må vedlikeholde ferdighetene dine. Med lengre avbrekk trenger du en tilvenningsfase for å komme deg opp igjen på fjorårets nivå. Det er spesielt viktig for deg som ikke kjører så mye MC til vanlig, sier Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk

Tilvenning for alle

Det er ikke bare MC-førerne som trenger enn tilvenningsfase etter en lang vintersesong, også du som bilist må være bevisst på at det vil bli flere motorsykler å forholde seg til i trafikken framover.

- MC-sesongen kommer like brått på oss bilister hvert eneste år. Vi er ikke vant til at motorsyklene er på veien og siden de er ganske små i forhold til bilen kan det være vanskelig for bilistene å beregne fart og avstand til motorsyklene, sier Johansen.

Pass opp for grus i veien

I 2017 omkom det 19 motorsyklister i trafikken. Så langt i år har en person omkommet på motorsykkel. Trygg Trafikk ber deg være spesielt oppmerksom på kvaliteten på veien nå i starten av sesongen.

- I år som i fjor, ligger det igjen grus og rester etter vinterfesten på veiene og det gjør ofte at veigrepet er mer uforutsigbart enn på sommeren. Svart asfalt kan være glatt, særlig i kombinasjon med salting og frost i løpet av natta. Vær derfor spesielt oppmerksom i skyggeparteier, oppfordrer Johansen.

Etter en lang vinter med motorsykkelen på lager er det viktig å sjekke den nøye før du begynner å kjøre på veien.

- Selv om sykkelen har vært gjennom service før sesongen er det likevel smart at du sjekker vesentlige ting som dekk, felg, bremser og lys for å sikre deg at alt er som det skal. Og selvfølgelig at sykkelen er i generell god teknisk stand, sier Johansen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Last ned bilde

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg saker fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom