NBBL - Norske Boligbyggelag

Jobbtrygghet viktigere enn renteoppgang for boligkjøperne

Del

Kun seks prosent av befolkningen er bekymret for å miste jobben, det gir optimisme i boligmarkedet.

Foto: NBBL
Foto: NBBL

I en undersøkelse gjennomført av NBBL i samarbeid med Opinion svarer kun seks prosent at de er bekymret for å miste jobben de neste 12 månedene.

- Det er et godt tegn for utviklingen i norsk økonomi og boligprisene. Tilstrekkelig jobbtrygghet er avgjørende for at unge førstegangskjøpere skal ta steget inn i boligmarkedet, sier Christian Frengstad Bjerknes i NBBL.

Seks prosent tror på boligprisfall

Den samme undersøkelsen viser at 54 prosent av norske husholdninger forventer stigende boligpriser de neste 12 månedene, mens kun seks prosent tror på prisfall. Hittil i 2018 har boligprisene steget mest i Oslo, dette reflekteres også ved at optimismen er sterkest i hovedstadsregion.

Økt rente, et tveegget sverd

- Den store optimismen i boligmarkedet kan virke noe overraskende sett i lys av den signaliserte renteoppgangen på sensommeren. Isolert sett, så vil økte renter redusere boligprisene. Men som Gro Harlem Brundtland sa «alt henger sammen med alt», også stigende renter. Og boliglånsrentene stiger nå fordi den økonomiske veksten i internasjonal og norsk økonomi bedres. De optimistiske svarene i NBBLs undersøkelse tyder dermed på at boligkjøperne legger større vekt på fordelene ved jobbsikkerhet og positiv utvikling i norsk økonomi, kontra ulempene ved økte lånekostnader, avslutter Bjerknes.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) er interesseorganisasjonen for boligbyggelag. 41 boligbyggelag er tilsluttet NBBL. Boligbyggelagene har 1.020.000 medlemmer og forvalter omlag 510.000 boliger i over 12.700 boligselskap over hele landet.

Følg saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom