Glass og Fasadeforeningen

Investeringer i Modum Glassindustri

Del

Modum Glassindustri har tradisjon for å være tidlig ute med investeringer og oppgraderinger i maskinparken. Siste tilskudd til fabrikken er en dobbeltsidig slipegate for rektangulære glass.

– I 2015 tok vi i bruk Norges første CNC linje for bearbeiding av fasongglass. Det er en Intermac Vertmax. Nå har vi akkurat kjørt i gang Norges absolutt råeste slipegate for rektangulære glass, en Intermac Busetti F10. Den nye linjen gir økt kapasitet og mulighet for store formater, sier daglig leder i Modum Glassindustri, Henning Austad til Glass og Fasadeforeningen.

Modum Glassindustri er kjent for å være tidlig ute med å modernisere fabrikken.

Allerede i 1974 gikk selskapet til innkjøp av sin første vertikale slipemaskin for fasettsliping. Den ble levert fra Bando i Japan tok over fra å slipe på stein.

I 1990 hentet Modum Glassindustri AS den første Intermac CNC maskinene til landet. Den nest siste investeringen var utstyr for å utføre keramisk print i 2008.

– Målet med våre investeringer er å gjøre oss priseffektive sammenlignet med import, samt at investeringene skal gi oss et øket mulighetsområde. For å oppnå dette må de fleste av våre investeringer være banebrytende i den forstand at de gir oss fortrinn i forhold til de vi konkurrerer med, sier Henning Austad.

– Vi har de siste årene hatt en klar strategi om å produsere i Norge, og IKKE supplere egen produksjon med «billigere» import. Det har vært viktig for oss for å beholde kompetanse, og kontroll over egen utvikling. I dette valget har investering i ny teknologi vært en vesentlig brikke. Allerede i september installerer vi en ny helautomatisk linje for hullboring, avslutter Austad.

Nøkkelord

Bilder

Om Glass og Fasadeforeningen

Glass og Fasadeforeningen
Glass og Fasadeforeningen
Fridtjof Nansens vei 19
0369 Oslo

47 47 47 05http://www.glassportal.no

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en interesseorganisasjon for bedrifter med virksomhet innenfor forvaltning, rådgivning, prosjektering, produksjon, bearbeiding, montering og handel/salg av glass- og tilhørende produkter.

Følg saker fra Glass og Fasadeforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Glass og Fasadeforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Glass og Fasadeforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom